Serdarušić razume, a ne bi hotel

Foto: Žurnal24 Iz Celja se Noka Serdarušić utegne podati nazaj v Nemčijo. (Foto: Nik Rovan)
Slovensko rokometno reprezentanco v nedeljo čaka prva od dveh tekem kvalifikacij za SP 2011, in sicer na Kodeljevem, kamor prihajajo Madžari. Gorazd Škof bo v ekipi, prevladuje realni optimizem.
Oglej si celoten članek
Tekma se na Kodeljevem začne ob 18. uri, vstopnice so še na voljo. Povratni dvoboj bo 20. junija v Veszpremu.

"Med pripravami so bili trenutki, ki so mi vlili optimizem, bili pa so tudi takšni, po katerih so bile noči dolge in brez spanca. Imamo še nekaj časa, da razmislimo, koliko nam ti tekmi prinašata," je dejal selektor Zvonimir Seradušić na druženju z novinarji: "Upam, da bodo vsi igralci dojeli pomen tekem z Madžarsko: da ne gre le za to, kaj se bo dogajalo do naslednje nedelje, ampak da bo razplet vplival na dogajanja v naslednjih dveh letih."

S še enim izpadom bi povzročili še en velik kaos negativne energije. Pritisk je, a mislim, da smo dovolj izkušeni za to. Če ne bi verjel v ekipo, bi šel že na počitnice. Cilj je SP, ne glede na to, proti komu bi igrali. Težko bo tako nam kot Madžarom. Glede na EP moramo svoje vrhunske predstave nadgraditi, katastrofalne pa dvigniti dva koraka naprej, tako da bodo samo še slabe.
Uroš Zorman

Slovenska javnost bi spodletel poskus na še eno veliko tekmovanje – po SP na Hrvaškem leta 2010 – verjetno zelo težko prenesla. Nekatere pa je skrbel predvsem remi članske izbrane vrste proti mladinski v prijateljski tekmi med tednom. "Razumem, da nekdo, ki ima čez sto nastopov za reprezentanco, tekme z mladinci ne igra na vso moč. Po drugi strani pa tega nočem razumeti. Zato so takšne tekme čudne," je svoj paradoksalni pogled na to srečanje pojasnil Noka in pragmatično dodal: "Naj bodo Madžari veliko boljši, mi pa bomo napredovali."

Z največ zdravstvenimi težavami se je pretekli teden ubadal prvi vratar Gorazd Škof, ki še vedno jemlje antibiotike, a je že treniral z ekipo. Na naše vprašanje, ali bo lahko pomagal soigralcem, je Brežičan odločno prikimal, že med tiskovno konferenco pa je potrdil, da bolezen ni niti malo prizadela njegovega smisla za humor. Ko ga je Serdarušić vprašal, kakšno je njegovo stanje, je namreč na stolu, kjer je sedel, začel izvajati elemente ogrevanja, češ pripravljen sem. Slovenski selektor bo imel na voljo le 14 igralcev, kakor velevajo pravila EHF za kvalifikacije, ne pa 16, kot denimo na EP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.