Serena izpadla, italijanski finale

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanka Roberta Vinci je druga finalistka odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku.
Oglej si celoten članek

V polfinalu je Roberta Vinci premagala prvo nosilko in prvo favoritinjo, domačinko Sereno Williams, z 2:6, 6:4, 6:4. Slednja je tako ostala brez možnosti za naskok na koledarski grand slam. Ustavila se je na predzadnji oviri, potem ko je zanesljivo dobila prvi niz, nato pa popustila in po dveh urah morala priznati premoč Vincijevi.

"Zame je to neverjeten trenutek. Kot da sanjam. V finalu sem, premagala sem Sereno. To je verjetno najboljši trenutek v mojem življenju," je presrečna 32-letna Italijanka s težavo zadrževala čustva. Občinstvu, ki je tudi njej športno zaploskalo, pa se je skorajda opravičila: "Žal mi je, Američani. Žal mi je, Serena. Ampak danes je pač moj dan." Vincijeva je že z uvrstitvijo v polfinale dosegla svoj največji uspeh v karieri na turnirjih za grand slam, kjer do letošnjega New Yorka še nikoli ni preskočila četrtfinala. V New Yorku pa sta njeni najboljši uvrstitvi prav četrtfinale v letih 2012 in 2013.

"Igrala je povsem noro tekmo. Mislim, da jaz nisem bila tako slaba. Le ona je res igrala izvrstno," pa je bila prva ocena Williamsove.

Finale New Yorka bo povsem italijanski, saj je v prvem polfinalu Flavia Pennetta premagala Romunko Simono Halep s 6:1, 6:3. Pennetta si je tako pri 33 letih prav tako zagotovila sploh prvi polfinale na velikih turnirjih. V obračunu, ki so ga morali zaradi slabega vremena s četrtka prestaviti na danes, je zanesljivo premagala drugo nosilko turnirja.

To bo prvi italijanski ženski finale v odprti eri teniških grand slamov. Statistika je na strani leto starejše Penette: v devetih medsebojnih dvobojih namreč za zdaj vodi s 5:4.

Izida, polfinale:
Flavia Pennetta (Ita/26) - Simona Halep (Rom/2) 6:1, 6:3;
Roberta Vinci (Ita) - Serena Williams (ZDA/1) 2:6, 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.