Serena spet na vrhu

Foto: Žurnal24 Tri Grand Slam zmagovalke, tri nekdanje številke 1, dve nevarni Rusinji in belor
Po poškodbi Dinare Safine, ki je zaradi bolečin v hrbtu predala dvoboj proti Jeleni Janković pri rezultatu 1:1, je jasno to, da bo Serena Williams znova prevzela prvo mesto na lestvici WTA.
Oglej si celoten članek

V Dohi se je začel zaključni turnir serije WTA, na katerem nastopa osem najboljših teniških igralk sveta. Tekmovalni sistem igralke razvršča v dve skupini, in sicer belo in rjavo.

V beli skupini je v torek Viktorija Azarenka s 6:2 in 6:3 premagala Jeleno Janković, v sredo pa je Belorusinja morala priznati premoč Danki Caroline Wozniacki (6:1, 4:6, 5:7). Jelena Jankovič je po porazu v prvem kolu nekoliko boljše volje, saj je zabeležila zmago proti Dinari Safini, ki je dvoboj zaradi poškodbe hrbta predala pri rezultatu 1:1. V Doho sta že pripotovali rezervi Poljakinja Agnieszka Radwanska in Rusinja Vera Zvonarjova.

V rjavi skupini je v torek Elena Dementjeva premagala Venus Williams (3:6, 7:6 (6), 6:2). Nekoliko bolj uspešna je bila njena sestra Serena, ki je v izenačenem dvoboju premagala Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. V edinem sredinem obračunu v rjavi skupini sta se pomerili sestri Williams. V napetem dvoinpolurnem dvoboju je slavila Serena. Prvi niz je dobila starejša izmed sester (5:7), drugega pa mlajša (6:4). V tretjem nizu je Serena najprej zapravila visoko vodstvo 4:1, Venus je izsilila podaljšano igro, kjer pa je Serena znova prevzela pobudo in podaljšano igro dobila s 7:4.

 

Torek, 27. 10.

Bela skupina

Viktorija Azarenka (BLR/6) – Jelena Janković (SRB/8) 6:2, 6:3

 

Rjava skupina

Elena Dementjeva (RUS/5) – Venus Williams (ZDA/7) 3:6, 7:6 (6), 6:2

Serena Williams (ZDA/2) – Svetlana Kuznjecova (RUS/3) 7:6 (6), 7:5

 

Sreda, 28. 10.

Bela skupina

Caroline Wozniacki (DAN/4) – Viktorija Azarenka (BLR/6) 1:6, 6:4, 7:5

Jelena Janković (SRB/8) – Dinara Safina (RUS/1) 1:1, predaja Safine

 

Rjava skupina

Serena Williams (ZDA/2) – Venus Williams (ZDA/7) 5:7, 6:4, 7:6 (4)

 

Lestvica – Bela skupina

Viktorija Azarenka – 2 OD*, 1 Z, 1 P

Jelena Janković – 2 OD, 1 Z, 1 P

Caroline Wozniacki – 1 OD, 1 Z

Dinara Safina – 1 OD, 1 P

 

Lestvica – Rjava skupina

Serena Williams – 2 OD, 2 Z

Elena Dementjeva – 1 OD, 1 Z

Venus Williams – 2 OD, 2 P

Svetlana Kuznjecova 1 OD, 1P

 

 

*Legenda: OD – odigran dvoboj, Z – zmaga, P – poraz

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.