Serijski svetovni prvak okužen s covidom-19

Foto: Epa
Foto: Epa
Britanski dirkač je oddal dva pozitivna testa in ne bo nastopil na predzadnji dirki sezone.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak formule 1 Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) bo konec tedna izpustil drugo dirko za veliko nagrado Bahrajna v Sahirju. Kot je danes sporočila mednarodna federacija za avtomobilistični šport FIA, je bil Britanec pozitiven na obveznem testiranju za novi koronavirus pred novo preizkušnjo v Bahrajnu.

"V skladu s protokoli za omejevanje covida-19 in smernicami za javno zdravje v Bahrajnu je Hamilton v osamitvi," so sporočili iz FIA. "S postopki, ki jih določata FIA in Formula 1, bomo zagotovili izpeljavo dirke konec tedna," so še sporočili, poročajo tiskovne agencije.

Sedemkratni svetovni prvak Hamilton je v nedeljo v Bahrajnu osvojil svojo še enajsto zmago v sezoni in 95. skupno v karieri. Hamilton ima blažje simptome, sicer pa se počuti dobro in je v formi, še pravijo v ekipi..

"V ponedeljek se je zbudil z blagimi simptomi, hkrati pa je bil obveščen, da je bil eden od njegovih stikov ob prihodu v Bahrajn prejšnji teden pozitiven. Tedaj so testirali Lewisa in njegov test je bil pozitiven. Pozitiven je bil tudi drugi test," so sporočili iz Hamiltonove ekipe Mercedes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.