Šešku in kolegom ni uspelo, po preobratu izpadla tudi Barca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Znanih je osem ekip, ki so si skozi kvalifikacije izborile nastop v osmini finala evropske nogometne lige..
Oglej si celoten članek

Med 16 najboljših v drugem najmočnejšem evropskem nogometnem pokalu so se uvrstili še Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Sporting Lizbona, Manchester United, Union Berlin, Roma in Šahtar Doneck. Tekmece bodo dobili v petek na žrebu v Nyonu.

Poslastica play offa je pripadla Manchester Unitedu, ki je na domačem stadionu premagal Barcelono z 2:1 in napredoval s skupnim rezultatom 4:3. Enako kot na prvi tekmi so prvi zadetek dosegli Katalonci - Robert Lewandowski je bil natančen z najstrožje kazni (18.), Angleži pa so do zmage prišli v drugem polčasu, ko sta bila uspešna Fred (47.) in Antony (73.).

Angel di Maria je bil junak Juventusa. Argentinec je dosegel tri zadetke, tako da so Italijani izločili Nantes s skupnim izidom 4:1. Di Maria je prvi gol zabil že po petih minutah igre, drugega je dosegel z bele točke v 20. minuti, tretjega pa je dodal v 78., ko so Francozi že imeli igralca manj na terenu.

Šestkratni zmagovalci drugorazrednega evropskega klubskega tekmovanja, nogometaši Seville, so premagali PSV Eindhoven s 3:2. Prvo tekmo so dobili s 3:0, drugo pa izgubili 0:2. Nizozemci so drugi zadetek dosegli v 95. minuti.

Sporting je zlahka preskočil danski Midtjylland - tokrat je zmagal s 4:0, skupno 5:1, Roma je bila boljša od Salzburga - Benjamin Šeško je v igro vstopil v 74. minuti, Union Berlin pa je preskočil Ajax.

Dve tekmi sta se končali po dodatnem času oziroma enajstmetrovkah. Bayer Leverkusen in Monaco sta dvakrat igrala 3:2, na koncu so napredovali Nemci, Rennes in Šahtar Doneck, ki sta bila po 180 minutah izenačena na 2:2, pa sta se razšla z zmago Ukrajincev.

Izidi, povratne tekme:                                       1. tekme

Monaco - *Bayer Leverkusen       2:4 (1:2, 2:3) po 11-metrovkah 3:2
Nantes - *Juventus               0:3 (0:2)                      1:1
PSV Eindhoven - *Sevilla         2:0 (0:0)                      0:3
Midtjylland - *Sporting          0:4 (0:1)                      1:1
*Union Berlin - Ajax             3:1 (2:0)                      0:0
*Manchester United - Barcelona   2:1 (0:1)                      2:2
*Roma - Salzburg                 2:0 (2:0)                      0:1
Rennes - *Šahtar Doneck          2:2 (0:0, 1:0) po 11-metrovkah 1:2

opomba: ekipe označene z * so se uvrstile v osmino finala evropske lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.