Šest golov Maribora v mreži Mure

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V šestem kolu Prve lige je Maribor do vrha napolnil mrežo Mure - 6:0. Olimpija je v Kranju z zadetkom Dareta Vršiča minimalno ugnala Triglav. Rudar in Celje sta odigrala tekmo s šestimi goli (3:3), Gorica pa je v Domžalah visoko zmagala (3:0).
Oglej si celoten članek

Govorice o pretirani mariborski sproščenosti po odmevnem skalpu Glasgow Rangersa so se izkazale za iz trte izvite. Čeprav je namreč Darko Milanič, trener Maribora, na klopi pustil evropske bojevnike Mitjo Vilerja, Roberta Berića, Arghusa in Dejana Mezgo, je Mura dobila pravo porcijo golov že v prvem polčasu. Še več. V razmiku le osmih minut so zadeli Dalibor Volaš (28), Etien Velikonja (34) in Agim Ibraimi (36). V drugem polčasu so pred več kot 3000 gledalci vsi trije dodali še po en zadetek. Maribor je tako še bolj zazidal svoj položaj na vrhu, Mura pa ostaja skromna – predzadnja. Točko manj od nje ima le Koper.

Vršič spet rešitelj

Olimpijin trener Dušan Kosič v Kranju ni bil pretirano zadovoljen z igro svoje ekipe. Delo mu je olajšal triglavan Matic Sever, ki je v 57. minuti prejel drugi rumeni karton. Manj kot četrt ure zatem se je rodil edini zadetek na tekmi. Dragan Čadikovski je uspešno preigral nekaj domačih nogometašev, nato pa lepo podal na desno, kamor je pritekel Dare Vršič in zadel za gostujoče vodstvo.

Prvi poraz Domžalčanov

Zdesetkani Domžalčani (med drugimi sta manjkala Darko Zec in Ivan Knezović) so po treh zmagah in dveh remijih doživeli prvi poraz. Deset Domžalčanov je po izključitvi Luke Elsnerja v igri dolgo držal vratar Nejc Vidmar, a niti on ni mogel preprečiti zasluženega slavja Primorcev. Ti so nevarno pretili že v osmi in 11. minuti (Dejan Žigon), v 15. minuti pa se je sam pred domžalskim vratarjem znašel William Franklin Vicente. Kljub številčni prednosti pa Novogoričanom ni uspelo nadgraditi z vodstvom, blizu njega so bili znova v 45. minuti, ko je Vito Plut s peto le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 74. minuti pa je Vidmar pokvaril vse dobro delo. Po kotu Gorana Galešića je slabo ocenil let žoge, predenj je prišel Aris Zarifović in z glavo brez težav zadel v prazno mrežo. Le pet minut pozneje je bilo že 2:0. Vicente je prodrl v kazenski prostor, podal osamljenemu Plutu, ki je brez težav povišal prednost. Tik pred koncem tekme je Vidmar v kazenskem prostoru podrl Vicenteja, glavni sodnik je izključil domžalskega vratarja in dosodil enajstmetrovko. To je - ob Laminu Diallu v vratih - uspešno izvedel Galešić.

Šest golov v Velenju

Velenjčani in Celjani so gledalce razveselili s pol ducata golov, kar štirje so padli že v uvodnih 17 minutah. Na koncu so se v vsaki mreži znašle po tri žoge in kljub naletu gostiteljev ob koncu ter izključitvi Iztoka Močvinika na drugi strani Rudarju ni uspelo priti do zmage. Gol tekme je bil prvi in to je bil kar prvi strel Celja proti golu. S prostega strela s 30 metrov je ob ne preveč dobrem posredovanju Bobana Saviča zadel Zoran Pavlovič.

Bračun začel s točko

Milivoj Bračun, novi trener Kopra, je srečanje spremljal s tribun, saj še nima urejenega delovnega dovoljenja. To pa ni zmedlo njegovih igralcev, ki so že v deveti minuti po gneči v domačem kazenskem prostoru dvigali roke, a so naftaši z golove črte izbili žogo v polje. Do konca prvega polčasa so imeli svoje priložnosti tudi domači (Roland Polareczki je zadel tudi okvir vrat), a izid se ni spremenil. Naftaši so na začetku drugega polčasa še dvakrat zadeli vratnico, izid pa je še naprej ostal nespremenjen. Naftaši so prevladovali tudi v nadaljevanju, toda terenske premoči jim ni uspelo unovčiti. Ob koncu srečanja so imeli priložnost za zmago prek Ivana Brečevića celo gostje, toda na srečo domačih navijačev ni zadel ni ostalo je pri začetnem izidu in delitvi točk.

Prva liga, 6. kolo:

Maribor : Mura 05 6:0 (3:0)
Volaš (28, 69), Velikonja (34, 53), Ibraimi (36, 59)

Triglav : Olimpija 0:1 (0:0)
Vršič (70)
RK: Sever (57, Triglav, 2R)

Nafta : Luka Koper 0:0

Rudar : CM Celje 3:3 (2:2)
Žinko (8), Majcen (18), Bratanović (56); Pavlović (3), Popović (11), Firer (61)
RK: Močivnik (87/Celje)

Domžale : HiT Gorica 0:3
Zarifović (74), Plut (79), Galešić (92/11-m)
RK: Elsner (13/Domžale), Vidmar (90/Domžale)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:01 21. Avgust 2011.

    Kaj si ta človek ni mogo najti boljšega kluba ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.