Šest golov Messija v treh dneh

Foto: EPA viktoria barcelona messi Foto: EPA barcelona messi alves Foto: EPA viktoria barcelona Foto: EPA barcelona alcantara messi adriano Foto: EPA viktoria barcelona messi Foto: Reuters viktoria barcelona alves Foto: EPA genk chelsea ramires luiz Foto: Reuters genk chelsea ramires luiz Foto: EPA genk chelsea villas-boas Foto: EPA genk chelsea čech Foto: EPA bate milan ibrahimović Foto: EPA aquilani bate milan Foto: EPA robinho bate milan Foto: EPA nesta bate milan
Leo Messi je Mallorci v soboto zvečer zabil tri gole. Prav tako tudi Viktorii iz Plzna v 4. kolu Lige prvakov, Barcelona pa je slavila s 4:0 in si že zagotovila napredovanje. Tako kot Milan, ki je remiziral v Minsku. Valencia je z rešilno zmago ugnala Bayer s 3:1. Remija Chelseaja in Arsenala.
Oglej si celoten članek

Veliko zanimanja je seveda požel dvoboj Viktorie iz Plzna in Barcelone v skupini H. Tekma v Pragi se je končala z zanesljivo zmago Kataloncev, ki so po enajstmetrovki povedli že v 11. minuti. Z bele točke je bil uspešen Lionel Messi. Slednji se je med strelce vpisal še v 24. minuti in tako dosegel že 200. gol za Barco na mednarodnih tekmah. Za 3:0 je zadel Cesc Fabregas (72.), Messi pa je s svojim tretjim golom v sodnikovem podaljšku zapečatil usodo gostiteljev. Na omenjeni tekmi je vratar Kataloncev Victor Valdes postavil rekord za najdaljši niz nepremaganosti v dresu Barcelone, saj gola ni prejel že več kot 824 minut, kolikor je doslej znašala najboljša znamka Miguela Reine v sezoni 1972/73. Valdes je brez gola že 877 minut.

V prvi tekmi te skupine sta se Bate Borisov in Milan razšla z neodločenim izidom 1:1. Goste iz Italije je v 22. minuti v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović, a je Renan Bressan v 55. minuti po enajstmetrovki domačim zagotovil priključek.

V skupini E je Valencia lovila nujno zmago, proti Bayerju pa zadela že v prvi minuti. Za drugi najhitrejši gol v zgodovini lige prvakov je v približno 11. sekundi tekme poskrbel Jonas. Nemci so nato v 31. minuti izenačili, uspešen je bil Stefan Kiessling. A zmago sta domačim nato zagotovila Roberto Soldado (65) in Adil Rami (75) ter Valencii priborila boj za obstanek. V tej skupini je Genk igral neodločeno 1:1 s Chelseajem. Prvi so povedli Otočani, v 26. minuti je bil uspešen Ramires, za Genk pa je v 61. minuti izenačil Jelle Vossen. Angleži na lestvici vodijo z osmimi točkami, drugi je Bayer (6), tretja pa Valencia (5).

 

V skupini F je zaenkrat še vse odprto. Vodilni Arsenal (8 točk) se je z najbližjimi zasledovalci - Olympiqueom iz Marseilla (7) - razšel brez zadetkov, nemški prvaki iz dortmundske Borussie (4 točke) pa so z 1:0 odpravili Olympiakos iz Pireja (3 točke). Za Nemce je v sedmi minuti zadel Kevin Grosskreutz.

Zenit iz St. Peterburga je v prvem dvoboju skupine G premagal Šahtar iz Donecka, edini gol na tekmi je dosegel Belgijec Nicolas Lombaerts. Rusi so si s tem zagotovili drugo mesto v skupini. Apoel iz Nikozije je z 2:1 odpravil Porto in si priigral vodstvo na lestvici. V 42. minuti je bil za Ciprčane z bele točke uspešen Ailton, Gustavo Manduca je končni izid postavil v sodnikovem podaljšku. Za Portugalce je tik pred koncem iz enajstmetrovke zadel Hulk (89).

Liga prvakov, 4. kolo:


Skupina E
Racing Genk : Chelsea 1:1 (0:1)
Vossen (61); Ramires (26)

Valencia : Bayer Leverkusen 3:1 (1:1)
Jonas (1), Soldado (65), Rami (75); Kiessling (31)

Vrstni red: 1. Chelsea 8 točk, 2. Leverkusen 6, 3. Valencia 5, 4. Genk 2


Skupina F
Arsenal : Marseille 0:0 (0:0)

Borussia Dortmund : Olympiakos Pirej 1:0 (1:0)
Grosskreutz (7)

Vrstni red: 1. Arsenal 8 točk, 2. Marseille 7, 3. Dortmund 4, 4. Olympiakos 3


Skupina G

Zenit Sankt-Peterburg : Šahtar Doneck 1:0 (1:0)
Lombaerts (45)

APOEL Nikozija : FC Porto 2:1 (1:0)
Almeida (42/11-m), Manduca (90); Hulk (89/11-m)

Vrstni red: 1. Apoel 8, 2. Zenit 7, 3. Porto 4, 4. Šahtar 2

Skupina H

Viktoria Plzen : Barcelona 0:4 (0:2)
Messi (24/11-m, 45+2, 92), Fabregas (72)
RK: Čišovski (Viktoria, 22)

BATE Borisov : AC Milan 1:1 (0:1)
Bressan (55/11-m); Ibrahimović (22)

Vrstni red: 1. Barcelona 10, 2. AC Milan 8, 3. Bate 2, 4. Plzen 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.