Šest slovenskih orlov na tekmi

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah za tretjo tekmo 65. novoletne turneje je bilo uspešnih šest slovenskih skakalcev. Najboljši je bil Cene Prevc.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah je nastopilo sedem slovenskih orlov, Anže Semenič (#17), Rok Justin (#25), Jernej Damjan (#26), Cene Prevc (#43), Jurij Tepeš (#48), Peter Prevc (#60) in Domen Prevc (#70).

Prva tekma na avstrijskih tleh bi sicer lahko podala jasnejši odgovor na vprašanje o zmagovalcu  novoletne turneje. V skupnem seštevku vodi Kamil Stoch pred Stefanom Kraftom in Danielom Andrejem Tandejem. Vsi trije sodijo v ožji krog favoritov za prestižnega zlatega orla.

Kvalifikacije

Anže Semenič je nastopil kot prvi slovenski tekmovalec in v kvalifikacijah dosegel daljavo 118 metrov. Rok Justin ni navdušil (113 m), je bil pa zato prepričljivejši Jernej Damjan, ki si je s 121 metri priskakal nastop na sredini tekmi.

Cene Prevc je prikazal še en dober skok (126,5 m) in si pričakovano zagotovil vstopnico za tekmo. Jurij Tepeš, ki v Innsbrucku nikoli ni pretirano blestel, se je tako kot Cene zanesljivo uvrstil na tekmo (123 m). Tudi po nastopu Petra Prevca ni bilo nobenega dvoma o tem, da bo branilec zlatega orla uvrščen na tekmo (126 m).

S svojim skokom je bil razočaran Domen Prevc, ki je znova brez pravega doskoka pristal pri 127 metrih, na koncu je osvojil 18. mesto. Boljša od njega sta bila tako v kvalifikacijah brata Peter in Cene. Slednji je zasedel 10. mesto, Peter pa je bil 14. Na tekmo so se uvrstili še Tepeš (26.), Damjan (32.) in Semenič (40.). Kvalifikacije je sicer dobil Kraft.

Tepeš se bo na tekmi tako kot v Garmischu pomeril z Nemcem Richardom Freitagom, ki pa je v Innsbrucku precej manj prepričljiv, Damjana čaka Avstrijec Clemens Aigner, Domna Prevca Japonec Daiki Ito, Petra Prevca Avstrijec Stefan Huber, Semeniča Norvežan Andreas Stjernen, Ceneta Prevca pa Nemec Karl Geiger.

Sredina tekma se bo začela ob 14.00.

Domen najdaljši orel na treningu

Najdaljšo daljavo drugega treninga je med slovenskimi orli dosegel Cene Prevc (124,5 m), ki je drugi trening končal na 17. mestu. Na prvem je skočil 121,5 metra.

Domen Prevc je na treningih dosegel 125 (4. mesto) in 121,5 metra (25. mesto), njegov brat Peter pa 118,5 in 121 metrov. Nastopili so še Anže Semenič (118 / 123), Rok Justin (106,5 / 117), Jernej Damjan (106 / 118) in Jurij Tepeš (121,5 / 122,5).

Svetovni pokal, kvalifikacije (M), izidi V ŽIVO:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.