Sestri Fabjan dosegli uspeh kariere

Foto: Žurnal24 Pred 14 dnevi sta na grand slamu v Celovcu zasedli 25. mesto. (Foto: Špela Bokal
Odbojkarici Erika in Simona Fabjan sta v Avstriji dosegli enega izmed največjih uspehov slovenske odbojke na mivki.
Oglej si celoten članek

Z dvema zmagama v kvalifikacijah sta se v Celovcu prvič v karieri uvrstili na veliki turnir svetovne serije FIVB, grand slam A1.

Fabjanovi, ki sta se to sezono začeli pogosteje uvrščati na glavne odprte turnirje svetovne serije, sta se danes v Celovcu na najprestižnejšem tekmovanju v odbojki na mivki na svetu pridružili profesionalnim parom sklepnega turnirja grand slam. V kvalifikacijah sta najprej brez večjih težav v dobrih 35 minutah slavili zmago nad špansko navezo Nadia Campisi – Amparo Hopf z 2:0 (15, 13), v drugem krogu pa sta bili Slovenki boljši še od Slovakinj Natalie Dubovcove in Dominike Nestarcove, ki sta ju prav tako ugnali z 2:0 (16, 14).

Preboj na glavni turnir pa ni uspel drugemu slovenskemu ženskemu paru, Andreji Vodeb in Martini Jakob, ki sta morali premoč priznati dvojici Louise Bawden – Becchari Palmer. Avstralki sta slavili gladko zmago z 2:0 (17, 17).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.