Sestri Fabjan spet zmagali

Foto: Žurnal24 Sestri Fabjan sta bili nepremagljivi tudi v Portorožu. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na tretjem letošnjem turnirju v odbojki na mivki serije Tušmobil LG so v Portorožu zmagali Andrej Flajs in Rok Satler pri moških ter sestri Erika in Simona Fabjan pri ženskah.
Oglej si celoten članek

Na tretjem turnirju v odbojki na mivki serije Tušmobil LG sta bila pri moških najboljša Andrej Flajs in Rok Satler (Ema TV), pri ženskah pa znova sestri Erika in Simona Fabjan (Champion), ki sta bili najboljši tudi na uvodnem tekmovanju pred 14 dnevi v Novi Gorici. Finalni obračun pri ženskah, ki je bil v isti zasedbi viden že na prejšnjih dveh turnirjih v Novi Gorici in Ljubljani je bil tokrat manj napet, kot prejšnja dva. Prvi niz je bil tesno izenačen vse do sedemnajste točke, ko sta sestri Fabjan (Champion) v pravem trenutku izkoristili šibke točke nasprotnic in osvojili prvi niz. V drugem nizu se je ritem, ki sta ga narekovali Fabjanovi, še stopnjeval, Veitova in Juhartova (Aklimat) pa sta storili kar nekaj napak, zato sta se tudi tokrat morali zadovoljiti z drugim mestom na turnirju. V polfinalu sta sestri Fabjan premagali ekipo Aliansa (Vodeb, Kocjančič). Drugi polfinale med ekipama Aklimat (Veit, Juahrt) in Gama System (Potokar, Kristan) je bil odločen še prej, Veitova in Juhartova sta z desetimi točkami razlike že v prvem nizu napovedali pohod v finale.


V moški konkurenci je bil zelo zanimiv že polfinalni dvoboj. © Branko Maček

 
Moški finale so spremljale povsem polne tribune, zato so tudi finalisti na mivko stopili z veliko željo po zmagi. Flajs in Satler (Ema TV) sta ta motiv znala bolje obrniti v svoj prid, saj sta v prvem nizu proti ekipi Ekol ( Potočnik , Jakopin ) povedla z devetimi točkami razlike, pa čeprav si je Flajs v polfinalu poškodoval gleženj. Potočnik in Jakopin sta v drugem nizu sicer odpravila svoje napake in igrala bolj zbrano, a to ni bilo dovolj, da bi lahko posegla po najvišji zmagovalni stopnički. Sicer pa je bil pravi derbi prvi polfinale med moškimi, v katerem sta se pomerila stalna konkurenta za prvo mesto na prvih dveh turnirjih, Emo TV (Flajs, Satler) in Vital Pro (Kamnik, Urnaut). Prvi niz sta po podaljšku dobila Flajs in Satler, v drugem pa sta najprej povedla Kamnik in Urnaut , nato pa sta ju Flajs in Satler počasi ujela in si v podaljšanem drugem nizu priborila napredovanje. Tudi drugi polfinale je bil zelo izenačen. Prvi niz je dobila ekipa Marchiol (Sirk, Krivec), drugega pa ekipa Ekol (Potočnik, Jakopin), ki je ohranila tudi več moči za zaključek. Urnaut in Kamnik sta nato v malem finalu pokazala premoč proti Sirku in Krivcu, ki sta do polfinala prišla preko kvalifikacij.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.