Setien že na prvi tekmi v zgodovino Barcelone

Foto: Epa Quique Setién
Trener Barcelone je na klopi španskega prvaka debitiral z zmago.
Oglej si celoten članek

Španski nogometni strateg Quique Setién je z zmago debitiral na klopi Barcelone in spotoma poskrbel za nov rekord. Njegovi varovanci so 20. krogu domačega prvenstva z minimalno razliko premagali Granado. Mož odločitve v 76. minuti je bil Lionel Messi. Granada je od 69. minute imela igralca manj.

Foto: Epa Quique Setién

Barcelona je na prvi tekmi pod takritko naslednika Ernesta Valverdeja dosegla rekord letošnje sezone po številu podaj (1005) in posesti žoge (82,6%). To je bil šele tretji primer od sezone 2005/2006, da je ekipa iz La Lige na eni tekmi zabeležila 1000 ali več podaj. 

Katalonci so se z 82,6 odstotno posestjo približali absolutnemu rekordu španskega prvenstva, ki ga je 11. maja 2011 na tekmi z Levantejem postavil takratni trener Barçe Pep Guardiola - 84%.

Španski prvak je prav tako zabeležil tretji najboljši izid po številu podaj na eni tekmi, več jih je doslej dosegel le na obračunih z Levantejem, in sicer 1046 (11. maj 2011) oziroma 1035 (25. november 2012).

Pred včerajšnjo tekmo je Barçin najboljši dosežek po posesti žoge v aktualni sezoni znašal 76,7% proti Leganesu, največ podaj (788) pa je zabeležila proti Betisu. Oba dosežka je sinoči krepko presegla.

Najuspešnejši podajalec je bil Sergio Busquets (155), kar je obenem najboljši letošnji izid v La Ligi. Zelo aktiven je bil tudi Samuel Umititi (111), na tretjem mestu pa je pristal Lionel Messi (93).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.