Sevilla za finale opravila s Celto

Foto: EPA
Foto: EPA
Na povratni tekmi polfinala španskega pokala je Sevilla z remijem v Vigu napredovala v finale, kjer se bo pomerila z Barcelono.
Oglej si celoten članek

Sevilla je bila na dobri poti do finala že po prvi tekmi, ki jo je na svojem stadionu visoko dobila (4:0). Na povratni tekmi v Galiciji so imeli Andaluzijci nekaj težav, a so uspeli izvleči remi (2:2) in se zanesljivo uvrstiti v sklepno dejanje pokalne sezone.

Celta je bila po 55 minutah na poti do preobrata, saj je Iago Aspas z dvema zadetkoma prepolovil prednost gostov. Odrešilni zadetek za Sevillo je v 57. minuti zabil Ever Banega, le tri minute kasneje pa je John Guidetti z bele točke zapravil še zadnjo upanje za domače.

V končnici je izenačil Jevgen Konopljanka, Sevilla pa bo v finalu igrala brez izključenega Stevena N'Zonzija, ki je bil izključen v sodnikovem dodatku.

Slovo Valencie brez zmage

Že v sredo je napredovanje potrdila Barcelona, na gostovanju pri Valencii ji je remi (1:1) več kot zadostoval za finale. Katalonci so prvo tekmo na Camp Nouu namreč dobili z visokih 7:0.  

Copa del Rey, polfinale (povratni tekmi):

Celta Vigo - SEVILLA 2:2 (1:0)  /0:4/
Aspas 35., 55.; Banega 57., Konopljanka 87.
RK: N'Zonzi (Sevilla) 93.
Guidetti (Celta) je v 60. minuti zapravil enajstmetrovko

Valencia - BARCELONA 1:1 (1:0)  /0:7/
Negredo 39.; Kaptoum 84.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.