Seznam se daljša: Zabel priznal osem let dopingiranja

Foto: AFP
Foto: AFP
Nekdanji nemški kolesarski as Erik Zabel je naslednji kolesar, ki je priznal, da si je v karieri pomagal z dopingom.
Oglej si celoten članek

Čeprav je Erik Zabel nekaj takega storil že leta 2007, ko je dejal, da je doping uporabljal leta 1996, a z goljufanjem hitro odnehal, pa je po poročilu dopinške komisije francoskega senata obdobje nečednih poslov vendarle podaljšal.

"Pomagal sem si z epom, krvnim dopingom, kortizonom, tega je bilo res veliko. Dopingiral sem se od leta 1996 do leta 2004. Veliko sem lagal, s čimer sem si želel zaščititi življenje, zasebno in tekmovalno. Moja kariera je bila sanjska, nisem mogel priznati, da ima črn madež," se je za nemški časnik Süddeutsche Zeitung skesal zdaj 43-letni Nemec.

Zabel je šestkrat osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja na Touru, kariero pa je končal leta 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.