Seznam vsak dan daljši

Foto: Žurnal24 Arjen Robben se je poškodoval proti Madžarski. (Foto: EPA)
Seznam poškodovanih igralcev se pet dni pred začetkom velikega nogometnega spektakla v Južnoafriški republiki vse bolj debeli, tekme svetovnega prvenstva v nogometu pa se še sploh niso začele.
Oglej si celoten članek

Le en dan po tem, ko sta se poškodovala ključna moža reprezentanc Slonokoščene obale in Anglije Didier Drogba in Rio Ferdinand, je z igrišča odšepal tudi Nizozemec Arjen Robben. Po prvih podatkih si je poškodoval vez v podkolenskem zgibu. Robben je pred tem zabil dva gola za Nizozemce na pripravljalni tekmi proti Madžarski. Madžarsko so odpravili sicer s kar 6:1.

"Pa to ne more biti res, sem pomislil v tistem trenutku. Arjen je začutil ostro bolečino, kar nikoli ni dober znak. Vendar pa nisem izgubil upanja. Dokler obstaja najmanjša možnost, bom računal na Arjena in ga bom vzel s sabo, ker verjamem, da lahko igra na svetovnem prvenstvu," je razlagal nizozemski selektor Bert van Marwijk, ki ostaja optimističen, saj se da takšne poškodbe z današnjimi postopki hitro pozdraviti. Vendar pa napadalec Bayerna Robben ni edina selektorjeva skrb. Dvoboj z Madžari je terjal še eno žrtev. Reprezentančni branilec John Heitinga (Everton) je na tekmi staknil poškodbo gležnja, ki so mu ga takoj obložili z ledom.

Tudi Nigerijci so morali zaradi prepočasnega okrevanja po operaciji kolena Mikela Johna Obija nadomestiti z "rezervistom". Za reprezentanco bo prvič nastopil Ideye Brown.

Na poškodbe niso imuni Slovaki. Branilec Martin Škrtel (Liverpool) si je poškodoval gleženj v 13. minuti pripravljalne tekme proti Kostariki (3:0), vendar pa poškodba ni tako huda. Z reprezentanco bo namreč lahko odpotoval v Afriko.

Na seznamu poškodovanih so še mehiški napadalec Guillermo Franco, Italijan Andrea Pirlo, strelec izbrane vrste Čila Humberto Suazo in ameriški napadalec Jozy Altidore. Na pripravljalni tekmi proti Romuniji (0:3) v Avstriji se je poškodoval tudi zvezni igralec Hondurasa Wilson Palacios, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih.

V skladu s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa) lahko reprezentance nadomestijo poškodovane igralce dan pred uvodno tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.