Shelvey pripravil štiri gole; L'pool ostal na vrhu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po zadnji tekmi kola je Liverpool z remijem pri Swanseaju (2:2) ostal sam na prvem mestu. Glavni akter srečanja v dobrem in slabem je bil še lani nogometaš moštva z Anfielda, zdaj pa "labod" Jonjo Shelvey.
Oglej si celoten članek

Srečanje med Swansea Cityjem in Liverpoolom se je začelo v izjemnem ritmu in že v 2. minuti je Jonjo Shelvey po zgrešenem voleju srečno prišel do žoge in premagal Simona Mignoleta. To je bil prvi gol, ki ga je četa Brendana Rodgersa prejela v tej sezoni. 21-letnik, ki je še lani nastopal za Redse, je svoje dobro delo izničil že dve minuti pozneje, ko je podaril žogo Danielu Sturridgeu, ta pa je mirno premagal Michela Vorma in postal prvi igralec, ki je za moštvo z Anfielda zadel na prvih štirih prvenstvenih tekmah.

Po bolj umirjenem obdobju tekme je v 25. minuti spet zapretil Sturridge po predložku Victorja Mosesa, pet minut zatem pa je po akciji Michuja in Wilfrieda Bonyja slednji slabo streljal. V 36. minuti je Shelvey storil še eno veliko napako, tokrat je s podajo "našel" Mosesa, posojeni igralec Chelseaja pa je še drugič ugnal domačega čuvaja mreže.

Shelvey: Rad bi se opravičil

V drugem polčasu je bila terenska pobuda na strani Valižanov, pri izenačenju pa je eno izmed glavnih vlog spet odigral Shelvey. Tokrat je visok predložek z glavo spustil na noge Michuja, Španec pa je zadel za 2:2. Do konca tekme so domači še nekajkrat zapretili, a ostalo je pri delitvi točk, ki Liverpool ohranja na vrhu Premier lige, Swansea pa je splezal na 13. mesto.

"Rad bi se opravičil navijačem Swanseaja za dve veliki napaki. Pravzaprav sem Liverpoolu podaril remi, čeprav smo si zaslužili več. Začelo se je odlično, z mojim golom, nato pa sem povsem popustil. V drugem polčasu smo izenačili in pokazali trden značaj, a še vedno sem razočaran. Najraje bi se skril v luknjo. Tega ne bi privoščil niti najhujšemu sovražniku," je po tekmi dejal najvidnejši akter obračuna Shelvey.

Angleška liga, 4. kolo:

Manchester United : Crystal Palace 2:0 (1:0)
Van Persie (45/11-m), Rooney (81)
RK: Dikgacoi (45/Palace)

Aston Villa : Newcastle United 1:2 (0:1)
Benteke (67); Ben Arfa (18), Gouffran (73)
Vučkića (United) ni bilo v ekipi.

Fulham : West Bromwich Albion 1:1 (1:0)
Sidwell (22); McAuley (90)

Hull City : Cardiff City 1:1 (1:0)
Davies (40); Whittingham (59)
Koren (Hull) je odigral celo tekmo, Velikonje (Cardiff) ni bilo v ekipi.

Stoke City : Manchester City 0:0

Sunderland : Arsenal 1:3 (0:1)
Gardner (49/11-m); Giroud (11), Ramsey (68, 78)

Tottenham Hotspur : Norwich City 2:0 (1:0)
Sigurdsson (28, 49)

Everton : Chelsea 1:0 (1:0)
Naismith (45)

Southampton : West Ham United 0:0

Swansea City : Liverpool 2:2 (1:2)
Shelvey (2), Michu (64); Sturridge (4), Moses (36)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.