Sijajen niz Lindsay Davenport

Foto: Žurnal24 Lindsay Davenport nadaljuje odlično igro.
V finalu teniškega turnirja v Quebecu bosta igrali Američanka Lindsay Davenport in tretja postavljena igralka, Ukrajinka Julija Vakulenko. Američanka se tako uspešno vrača v svet tenisa.
Oglej si celoten članek

Finalistki teniškega turnirja v kanadskem Quebecu s 175.000 dolarjev vrednim nagradnim skladom sta Američanka Lindsay Davenport in Ukrajinka Julija Vakulenko. Nepostavljena povratnica Davenportova je v polfinalu izločila drugo nosilko, Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:2, 6:7 (3) in 6:3, Vakulenkova pa je ugnala Julie Ditty (ZDA) s 6:1, 4:6 in 7:5.


Lindsay Davenport © Getty Images

 
Enaintridesetletna Davenportova ni bila med nosilkami turnirja. V Kanadi nadaljuje z uspešnimi igrami po vrnitvi v poklicno teniško karavano; zaradi poroda je bila namreč leto dni odsotna. V finalu bo Davenportova skušala osvojiti še drugi turnir na svojih zadnjih treh tekmovanjih. Bila je v polfinalu turnirja v Pekingu, sezono pa je začela z zmago v finalu na Baliju v Indoneziji, kjer je osvojila že svojo dvainpetdeseto turnirsko zmago v karieri. Po premoru je dobila 12 partij in le eno izgubila, njene izjemne igre v tem času pa dokazuje tudi dejstvo, da je dobila kar 25 od 29 nizov, iz 234. mesta na svetovni lestvici WTA pa je napredovala na 126. Proti trikratni zmagovalki turnirjev za grand slam in nekdanji prvi igralki sveta bo igrala 24-letna Vakulenkova, ki bo prvič nastopila v finalu turnirjev WTA, trenutno pa je na 36. mestu WTA lestvice.

Quebec (WTA), polfinale
L. Davenport (ZDA) : V. Zvonareva (RUS/2) 6:2, 6:7 (3), 6:3
J. Vakulenko (UKR/3) : J. Ditty (ZDA) 6:1, 4:6, 7:5.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.