Simeone za Falcaa: Zasluži zlato žogo

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Atlética Madrida Diego Simeone je pred četrtkovo tekmo v Evropski ligi dejal, da njegov napadalec Radamel Falcao spada med tri najboljše nogometaše na svetu. "Nikomur mu ni treba zavidati," je med drugim dejal Simeone.
Oglej si celoten članek

"Falcao spada med tri najboljše nogometaše na svetu. Morda sta Cristiano (Ronaldo) in (Lionel) Messi v drugačnih situacijah, ampak nikomur mu ni treba zavidati," je pred tekmo Evropske lige proti Academici Coimbri dejal Diego Simeone.

Simeone lahko v letošnji sezoni uživa v mojstrovinah Kolumbijca, ki ga pozna še iz mladih let pri River Platu. Po zaslugi neverjetnega strelskega niza Falcao svoj Atlético Madrid drži točkovno izenačen z vodilnim klubom španske lige – Barcelono.

"Zlata žoga? Verjamem, da jo lahko osvoji. Če pogledamo prejšnje sezone ... Bil je prvak in najboljši strelec Evropske lige. To je v tem trenutku realnost in posledica njegovega dela. Kot strelec je eden od redkih s to lastnostjo, da živi za to, da do konca misli na zadnjo akcijo. Vsako tekmo zraste. To ga dela odločilnega v kazenskem prostoru, ki je njegov naravni habitat. Malo je takšnih napadalcev," je dodal Simeone.

Fantastični Kolumbijec je konec tedna v španski ligi s praktično zadnjim strelom na tekmi prinesel zmago Atléticu proti Realu Sociedadu. Falcao, kot pravi Simeone, je res iz tekme v tekmo boljši, saj je v San Sebastiánu prvič v karieri zabil gol s prostim strelom.

Nekaj vrhuncev kariere Radamela Falcaa od mladosti do danes:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.