Simeunovič: "Igralci odhajajo na čuden način"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunovič je v intervjuju za Žurnal24 dejal, da po slovesih Roberta Korena in Milivoja Novakovića ne vidi večjih težav za moštvo Slaviše Stojanovića. Simeunovič se je še obregnil ob "čuden" način poslavljanja od reprezentance, ki se vleče še iz časov zlate generacije.
Oglej si celoten članek

Reprezentanco sta v dveh dneh zapustila Milivoje Novaković in Robert Koren. Si lahko reprezentanca, kot je naša, opomore po izgubi dveh ključnih nogometašev v tako kratkem času?
Kogar ni, brez njega se lahko! Mislim, da imamo za njima kopico odličnih igralcev, ki čakajo na vrsto. Ne vidim večje težave, če sta se pač tako odločila. Vsak se ima pravico odločiti, da ne bo več igral.

Novaković: "Čast je bilo igrati za Slovenijo"
Koren: "Zaključujem reprezentančno kariero"

Če prestavimo to potezo v kontekst kakšne druge reprezentance, je to recimo tako, kot bi Španija ostala brez kapetana (Ikerja Casillasa, op. a.) in prvega strelca (Davida Ville, op. a.). Verjetno bi se jim nekje poznalo?
Dobro, poznalo bi se, a saj pravim – dobro, Španija ima tudi toliko igralcev, da jih s kamioni vozijo, po domače povedano. (smeh) Pri nas je to že malce bolj problematično. V Matavžu (Timu, op. a.) imamo odličnega igralca in strelca, ki je čakal in dočakal svojo priložnost. Tudi na sredini imamo dovolj igralcev, ki lahko nadomestijo manko v igri. Igre, ki sta jih oba (Novaković in Koren, op. a.) ponujala, so bile pač takšne, da ne bi mogli reči, da sta izstopala. Dobro, Milivoje je dajal gole, Koren je bil motor, ampak to ni bilo tako kot recimo takrat, ko smo mi imeli Zahovića. V tej reprezentanci vlada moštveni duh. Enajst igralcev dela eden za drugega, se bori eden za drugega in tako tudi pridejo rezultati. Osebno menim, da nihče ni nenadomestljiv.

Ste do zadnjega gojili upanje, da si bosta premislila, ali ste nekako slutili, da bo vsega konec?
Pošteno povedano sem kar slutil, da se bo to zgodilo. Vsak ima svoje videnje, vseeno sta nekaj dala reprezentanci, a način, na katerega sta odšla, ni tisti pravi. To se pri nas dogaja že nekaj let. Igralci se poslavljajo na čuden način. Vedno se nekaj dogaja, neke 'mučke' so ... To ni takšno slovo, ko bi lahko človek rekel, da bo odigral eno tekmo in se poslovil od publike, da mu zaploska ... Vsak se verjetno želi posloviti dostojno. Želja teh dveh igralcev zagotovo ni bila, da se poslovita prek spletne strani. To je malce čuden način, ki pa se Sloveniji dogaja že leta in očitno se še bo.

Nogometaša se nista ravno izkazala s prelaganjem odločitve. Konec koncev sta selektorja pustila v precej neprijetnem položaju dva tedna pred prijateljsko tekmo ...
Definitivno. Ne vem, ali sta s čim kalkulirala, to so osebne odločitve. Predvidevam pa, da nista želela končati, češ: 'Zdaj pa jaz ne bom več, hvala lepa in nasvidenje!' So še lepši načini, ki jih lahko kot reprezentanca ali klub ponudiš igralcu. Mi imamo kot država in kot reprezentanca tukaj velike težave. To smo občutili tudi pri naši reprezentanci, to se nadaljuje in očitno se še bo, če ne bo nekdo teh stvari organiziral. Mislim, da so v vodstvu reprezentance ljudje, ki lahko to preprečijo, organizirajo na svoj način in verjamem, da bodo takšnim odločitvam naredili konec. Da se bodo reči dogajale spodobno, kot je to primer v tujini. Naj pride do kakšne poslovilne tekme, vseeno sta tej reprezentanci dala ogromno in si zaslužita drugačno slovo.

Matavža ste že omenili kot menjavo za Novakovića. Kdo bi lahko zamenjal Korena, kdo še čaka na svojo priložnost?
Zagotovo je tukaj Tim, ki, saj vidite, vsako tekmo da gol. Zadnji dve leti igra v veliki formi, naredil je tudi prestop v odličen, velik klub. Tudi tam se je znašel in zabija gole, tako pa lahko v reprezentanci le še nadaljuje. Kar se tiče sredine, pa mislim, da imamo prav tako kar nekaj igralcev, ki lahko nadomestijo. O imenih ne bi, ampak zagotovo je Tim zdaj najbolj vroč igralec.

Foto: EPA slovenija srbija reprezentanca matavž Je Novaković lažje zamenljiv kot Koren ali obratno? Kdo je bil pomembnejša točka slovenske reprezentance?
Dobro, eden brez drugega ne moreta. (smeh) Tisti, ki daje gole, žoge ne more vzeti pri svojem golu, jo peljati na drugo stran in zabiti. To je vse ena veriga. Vse je relativno. Eden brez drugega ne moreta, morajo pa se najti igralci, ki bi ju zamenjali. To je to.

Kaj je po vašem mnenju glavni razlog za njuno odločitev. Je v ozadju kakšen spor, pomanjkanje ambicij ... ?
Vse te zadeve, ki so se dogajale, tudi tiste dogodivščine glede predsednika (Ivana Simiča, op. a.) ... Vedno se je pojavljalo njuno ime, čeprav nimam pojma, kaj se je dogajalo, ampak vse je potekalo nekako čudno. Tudi na reprezentančnih tekmah, ki sem jih gledal, je marsikatera kritika letela na formo teh dveh igralcev. To vsak občuti. Zdaj sta naredila rez in to je to.

Nista pa verjetno edina igralca, ki se želita pri teh letih osredotočiti zgolj na klubsko kariero?
Prav gotovo. Morata nadaljevati svoje zadeve, preživeti, se osredotočiti ... Pred seboj imata še kar nekaj časa, lahko bi še nadaljevala reprezentančno kariero. A tako sta se odločila. Zdaj je treba najti pravo zamenjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:13 14. Februar 2012.

    Simke = rupa

  • 13:27 14. Februar 2012.

    Ja hvala bogu da ne bomo več gledali ta gnoj od Novakovića.Korena je že mal škoda,se mi zdi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.