Simič: "Zamenjava veliko olajšanje"

Foto: Žurnal24 sklup%C5%A1%C4%8Dina NZS 2010 Ivan Simi%C4%87
Ivan Simič, predsednik NZS, se je z izjavo za javnost odzval na zadnje izjave SPINS, ki se nanašajo na NZS in njega osebno ter glede na vsebino SMS sporočila, ki ga je prejel od Dejana Stefanovića.
Oglej si celoten članek

Simičevo izjavo za javnost objavljamo v celoti.

Spoštovani!

Za odziv na sporočilo za javnost smo želeli zjutraj poklicati predsednika SPINS-a Dejana Stefanovića, vendar ni bil dosegljiv.

SPINS je na tiskovni konferenci, katero je imel v četrtek, 16.09.2010, navedel nekaj neresnic v zvezi z delovanjem NZS, na katere smo na NZS ustrezno odgovorili. Ob tem je potrebno poudariti, da so vsi igralci članske A reprezentance NZS (reprezentanti), SPINS-u podpisali pooblastila, da ji zastopa v vseh pogovorih, pogajanjih oziroma podobnih dejanjih nasproti NZS, kar pomeni, da so SPINS in njegovi predstavniki, na navedeni tiskovni konferenci govoril v imenu reprezentantov, ki so jim podpisali pooblastila.

V zvezi s tem sem kot predsednik NZS, v nedeljo, 19.09.2010, prejel s strani predsednika SPINSA g. Dejana Stefanovića SMS z naslednjo vsebino:

»Ivan, ne laži več javnosti, dobro veš, da so reprezentanti podpisali civilno-pravno pooblastilo, da sam določaš višino premij in da gre predvsem za pravice in ne za denar. Veš tudi, da ne moreš prodajati podobe igralcev brez njihovega soglasja, katerega pa nimaš. Če ne nehaš, bomo začeli lobirati za tvojo zamenjavo ter organizirati proteste zoper tvojo samovoljo in laži! Lp Dejan«

Navedeni SMS lepo kaže, kakšno pot so za dosego svojega cilja, seveda preko svojega pooblaščenca,  izbrali reprezentanti. Tisto, kar je pozitivno v tem SMS sporočilu je dejstvo, da je predsednik SPINS-a končno priznal, da reprezentantov ne more zastopati kot svoje člane, saj le-ti, kot smo na NZS že zadnjič navedli v naši izjavi, po veljavnem statutu SPINS-a sploh ne morejo biti člani SPINS-a, če igrajo v tujini več kot tri leta, temveč kot civilno-pravni pooblaščenec. Ob tem se mi osebno zastavlja vprašanje, kaj to v tem primeru sploh pomeni in kako je s plačilom za tovrstno zastopanje, oziroma ali znesek 110.000,00 EUR, katerega so reprezentanti odstopili SPINS-u, predstavlja plačilo za napade na predsednika NZS.

Dejstvo je, da v skladu s statutom NZS, kot predsednik NZS sam določam višino premij igralcem, kar je bila želja reprezentantov, toda dejstvo je tudi, da sem takoj, ko sem zaradi te določbe, s strani reprezentantov doživel izsiljevanje za višje premije, izvršnemu odboru NZS predlagal sprejem pravilnika, po katerem lahko povečam premije največ za 50 %, višje povečanje pa mora odobriti izvršni odbor NZS. Ob prvi naslednji spremembi statuta NZS bom predlagal črtanje te določbe, tako da bo po spremembi statuta o premijah igralcev odločal izključno izvršni odbor NZS.

Glede prodaje podobe igralcev bi le poudaril, da ni trženja podobe igralcev brez slovenske reprezentance, slovenskega dresa in grba NZS. Brez teh treh zadev podoba reprezentanta ne pomeni popolnoma nič in tudi nihče brez tega ne bo podpisal pogodbe. V skladu z veljavnim pravilnikom NZS reprezentantom od trženje podobe pripada 40 %. Vsak naj oceni sam, ali je to dovolj, sploh ob dejstvu, da brez NZS, brez dresa slovenske reprezentance in brez grba NZS, ni trženja podobe reprezentanta.

Glede začetka lobiranja za mojo zamenjavo pa reprezentantom, SPINSU in njegovemu predsedniku predlagam, da naj s tem čim prej začnejo, saj bi mi v tem trenutku zamenjava pomenila veliko olajšanje, pa še protesti ne bi bili potrebni.

Na podlagi navedenega naj si vsakdo ustvari svojo mišljenje ali gre v teh zadevah, ki trajajo že od lanskega septembra, za denar ali ne.

V pričakovanju zamenjave, lep pozdrav reprezentantom in SPINS-u.

Mag. Ivan Simič

Predsednik NZS

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.