Simičev naslednik znan 17. februarja

Foto: Nik Rovan Ivan Simič bi moral na čelu NZS ostati do leta 2013, vendar je odstopil novembra
Naslednik Ivana Simiča na čelu Nogometne zveze Slovenije (NZS) bo znan 17. februarja, ko bodo na naši krovni nogometni organizaciji izvedli volitve.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 25. seji na podlagi določil 27. člena statuta NZS in 7. ter 8. člena pravilnika o volitvah in razrešitvah predsednika NZS in podpredsednikov NZS sprejel sklep o razpisu volitev za predsednika NZS in štirih podpredsednikov za mandatno obdobje 2011–2015. Volitve bodo 17. februarja.

Ivan Simič, ki je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013, bo tako svojega naslednika prav tako dobil februarja. Simič je 17. novembra lani s pisno izjavo odstopil z mesta predsednika NZS, zato so na NZS stekli postopki za izvolitev njegovega naslednika.

IO NZS je tako poleg razpisa volitev imenoval tudi volilno komisijo NZS, ki po omenjenem pravilniku vodi in izvaja volitve in razrešitve predsednika in podpredsednikov. Komisijo sestavlja pet članov, poleg predsednika Saše Zagorca so to še Maja Berger, Matjan Cojhter, Stanislav Jug in Matej Pasarič.

Poleg točk o volitvah je IO obravnaval še nekaj točk dnevnega reda. Tako so člani sprejeli spremembe v koledarju NZS za pomladanski del tekmovalnega leta 2010/11. Ta je usklajen s koledarjem tekmovanj Uefe ter predvidenimi reprezentančnimi aktivnostmi v vseh kategorijah. V popravku koledarja so upoštevane tudi spremembe pri terminih vseh krogov, ki so bili predvideni v jesenskem delu tekmovalnega leta, vendar se zaradi vremenskih razmer niso odigrali, spremembe pa so tudi pri mladinskem in ženskem pokalu.

Prav tako so člani IO sprejeli še sklep o razpisu za podelitev priznanj NZS za leto 2010, so še sporočili iz NZS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.