Simiču preneha delovno razmerje

Foto: Žurnal24 Ivan Simič bo čez mesec dni spet "amater". (Foto: Dejan Mijović)
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na redni seji obravnaval 13 točk dnevnega reda, tudi prenehanje delovnega razmerja predsednika NZS Ivana Simiča.
Oglej si celoten članek

Ivanu Simiču na lastni predlog 30. junija preneha delovno razmerje z NZS. Znano je, da je Simič že na aprilski skupščini NZS na Brdu pri Kranju poudaril, da se bo po svetovnem prvenstvu v JAR odpovedal plačani funkciji predsednika zveze. S 30. junijem mu tako glede na reorganizacijo dela na NZS ter na obseg dela, ki bo po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki manjši, preneha delovno razmerje, saj ni več potrebe po redni zaposlitvi.

IO NZS je na današnji seji preimenoval dve komisiji, ki se po statutu imenujeta drugače – komisija za obveščanje se imenuje komisija za odnose z javnostmi, komisija za marketing pa komisija za finance in trženje. Ob tem je sprejel sklep, da se začnejo zbirati predlogi za tri nove komisije – za amaterski nogomet, za profesionalni nogomet in za sodniške zadeve. Zaradi objektivnih razlogov je IO sprejel sklep, da se Aleksa Štolfo (zaposlen na NZS) razreši z mesta predsednika mednarodne komisije in se na njegovo mesto do konca mandata imenuje Damirja Bana, člana MNZ Koper in člana IO NZS.

Na 19. redni seji so obenem sprejeli in potrdili koledar ženskih in futsal tekmovanj, ki sta zdaj usklajena z mednarodnimi termini mednarodnih zvez FIFA in UEFA. IO je imenoval tudi vodstva tekmovanj za naslednji dve tekmovalni sezoni za 3. SNL in za 2. SML/SKL. Ta tekmovanja v imenu NZS vodijo posamezne medobčinske nogometne zveze (MNZ).

IO je med drugim obravnaval tudi merila za razdelitev sredstev Grassroots posameznim MNZ-jem in sprejel odločitev, da se bo razprava še nadaljevala, da se uskladijo kriteriji, na kakšen način razdeljevati sredstva UEFA na področju grassroots nogometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.