Šimundža ni imel sreče v loteriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji trener Mure in Maribora se ni prebil v osmino finala.
Oglej si celoten članek

Nekdanji trener Maribora in Mure Ante Šimundža s svojim Ludogorcem ni imel sreče v "play offu" za uvrstitev v 1/8 finala konferenčne nogometne lige. Na povratni tekmi so bolgarski prvaki, ki jih vodi, v Bruslju po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Anderlechtu.

Prvo tekmo v Razgradu so Bolgari dobili z 1:0, na povratni po rednem delu izgubili z 1:2, zmagovalca nato ni dal niti podaljšek, ampak streli z bele pike. Belgijci so bili pri 'loteriji' uspešnejši, zadeli so tri enajstmetrovke, varovanci Šimundže pa so kar tri zgrešili.

V osmini finala ne bo še enega nekdanjega igralca Maribora. Norveški Bodö Glimt, za katerega igra Nino Žugelj, je namreč izpadel proti poljskemu Lechu, potem ko se je v Skandinaviji tekma končala brez golov, so Poljaki na povratnem obračunu v Poznanju zmagali z 1:0. Slovenec je v igro vstopil v 76. minuti, takoj po prejetem golu svoje ekipe.

Poleg Belgijcev in Poljakov so se na četrtkovih tekmah naprej uvrstili še Lazio, AEK Larnaka, Basel, Fiorentina in Šerif Tiraspol, slednji je beograjski Partizan izločil, potem ko je prvo tekmo na domačem igrišču izgubil z 0:1. Povratna v Beogradu se je končala z 1:3.

Izidi:                                                       1. tekma
Dnipro-1 - *AEK Larnaka          0:0                            0:1
Cluj - *Lazio                    0:0                            0:1
*Anderlecht - Ludogorec          3:1 (1:0, 2:1) po 11-m 3:0     0:1
Partizan - *Šerif Tiraspol       1:3 (1:2)                      1:0
*Lech Poznanj - Bodö Glimt       1:0 (0:0)                      0:0
*Fiorentina - Braga              3:2 (1:2)                      0:4
*Gent - Karabah                  2:0 (0:0, 1:0) po 11m  5:3     0:1
*Basel - Trabzonspor             2:0 (1:0)                      0:1

* opomba: moštva označena z * so napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.