Šimundža ni več trener Maribora

Foto: EPA
Foto: EPA
Zlatko Zahović še ni našel novega trenerja, Šimundža se je za odstop odločil sam.
Oglej si celoten članek

Ante Šimundža je na tiskovni konferenci potrdil, da odstopa z mesta trenerja Maribor: "Za to potezo sem se odločil za dobrobit kluba. Prišlo je do točke, ko ne gre več. Morda bo nov veter prinesel novo energijo. Mariboru v prihodnje seveda želim vse najboljše. Trenersko delo je pač takšno. Ostal bom v nogometu, se izobraževal in čakal na priložnosti."

"Z igralci se še nisem pogovoril o mojem odhodu, saj jih nisem želel obremenjevati. Včeraj so bil glave po tekmi še vroče. Fantje so bili vedno z mano, določenih potez pa ne moreš povleči tako kot na Playstationu. Ekstremni uspehi pripeljejo do ekstremnih situacij. Lahko se hitro opečeš, naši uspehi pa so trajali kar štiri leta, kar je v svetu nogometa nekaj izrednega. Kljubovali smo nogometni Evropi. V športu prihaja do oscilacij in tu leži odgovor na vprašanje, zakaj je prišlo do takšnega padca."

Zahović je bil nad odhodom Šimundže presenečen

"Anteju se lahko samo zahvalim za vložen trud. Z njim smo dosegli izjemne uspehe. Šport je pač nepredvidljiv in včasih se ne izide vse po željah. Hvala mu za vse in vrata mu bodo vedno odprta," je povedal športni direktor kluba Zlatko Zahović, ki je potrdil, da bo ekipo do nadaljnjega vodil dosedanji pomočnik Saša Gajser.

"Vse skupaj nas je malce presenetilo, tako da še nismo razmišljali o nasledniku,"
 je dodal Zahovič, ki je pokomentiral dogajanje na derbiju: "Včeraj ni zmagala boljša ekipa, temveč bolj "lačna" ekipa. Po ekstremnih rezultatih je prišlo do padca. Hočeš-nočeš se to dogaja. V Astani smo imeli ogromno smole in po takšnih tekmah je težko delati analize. Fantje morajo biti ambiciozni. Ostal je grenak priokus, saj je Ante legenda Maribora in eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini kluba. Ante je sedel na najtežjem stolu v slovenskem nogometu in ni mu bilo lahko. Velika odgovornost je na igralcih."

"Za hitre spremembe potrebuješ milijone, česar pa si ne moremo privoščiti. Če pa bodo priložnost dobili mlajši, jim moramo dati čas. Težko bo ponavljati te uspehe, tako da novega trenerja čaka vse prej kot lahko delo. Moramo reagirati na pravi način. Imamo samo tri točke manj od našega največjega rivala, cilj pa ostaja naslov prvaka,"
 je pojasnil Zahović, ki je takole pojasnil dogajanje okrog selitve Daliborja Volaša v B ekipo: "Večkrat smo ga opozorili na težave s kilogrami. On pa je samo odvrnil - če bo bo, če ne bo, pa ne bo..."

Igralec in uspešni trener Maribora

Šimundža je leta 2008 prevzel funkcijo trenerja pomočnika pri mariborskem klubu, leta 2011 pa se je odločil za odhod iz kluba in trenersko pot nadaljeval pri Muri 05 in avstrijskem GAK-u.

Leta 2013 se je vrnil v Maribor. Pod vodstvom Šimundže je Maribor dvakrat osvojil slovensko prvenstvo in enkrat osvojil slovenski pokal. V sezoni 2013/2014 se je Maribor prebil med zadnjih 32 v Ligi Evrope, nato pa izpadel v tekmi proti Sevilli. V prihodnji sezoni pa se je Maribor uspel uvrstiti v skupinsko fazo Lige prvakov, a je iz tekmovanja izpadel kot zadnji svoje skupine.

Preberite tudi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:02 17. Avgust 2015.

    Tipična folklora menjave trenerjev pri nas. V tujini so trenerji tudi po več kot 10 ali več kot 20 let, …

  • 12:54 17. Avgust 2015.

    ""Vse skupaj nas je malce presenetilo,.tako da še nismo razmišljali o nasledniku," je dodal Zahovič....ssha ha ha, dober vic!

  • 11:55 17. Avgust 2015.

    No, končno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.