Šimundža: Vsak mora pokazati željo in voljo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Maribora so v sredo odleteli proti Wiganu, kjer bodo z lokalnim drugoligašem odigrali tekmo drugega kola Evropske lige.
Oglej si celoten članek

"Maribor gre v vsaki tekmi na zmago," po visokem porazu na prvi tekmi proti Rubinu Kazanu, slabših predstavah v domačem prvenstvu in menjavi na trenerski klopi pravi novi strateg Ante Šimundža

Nekdanji trener Aluminija in eden izmed najučinkovitejših napadalcev vijoličastih vseh časov je v ponedeljek na klopi Maribora uradno zamenjal Anteja Čačića, na predstavitvi pa dejal, da od sebe vedno zahteva največ, enako pa pričakuje tudi od svojih nogometašev. Tudi zato današnja izjava, da gre Maribor v Wigan po zmago, ni presenetila.

Morajo pokazati željo in voljo

"Mi gremo na vsako tekmo po zmago, ne glede na to, kdo je na drugi strani, kakšen je realen domet, je pa druga stvar. V Wigan gremo po zmago. To pomeni, da bomo nastopili motivirano, in kot sem že dejal, mora vsak, ki obleče dres, pokazati željo in voljo. Vse preostalo, kar bo prinesla tekma, je odvisno od nasprotnika in naše dnevne forme," je ambiciozne cilje opisal novi trener Maribora Šimundža.

Wigan je v prvem krogu igral brez zadetkov proti belgijskemu Zulteju Waregemu, Maribor na drugi strani je na gostovanjih v Evropski ligi še brez točk. Ekipi se bosta v evropskih tekmovanjih pomerili prvič, a imajo štajerski mojstri okroglega usnja že izkušnje z angleškimi klubi. Te so jim v treh srečanjih prinesle zgolj tri poraze.

Pričakuje željo po pretrpljenih prekrških

"Fantje so že spoznali angleški nogomet. Ta je zelo čvrst in dinamičen. Tukaj pričakujem njihovo reakcijo, predvsem v kočljivih in nepredvidljivih situacijah, da odreagirajo s svojimi izkušnjami, ki so si jih nabrali v dveh letih igranja v Evropski ligi. Predvsem se Angleži razlikujejo po čvrstosti v duelih. Tudi mi delamo na moči, veliko vprašanje pa je, ali si se pripravljen v takšnih dvobojih postaviti ali ne. Pričakujem željo, da so pripravljeni pretrpeti kakšen prekršek in iz tega priti ven kot zmagovalci," je pred četrtkovo tekmo dejal Šimundža.

Mariborčani menijo, da bodo svoje priložnosti iskali predvsem v nekoliko manjšem zanimanju angleških sredin za drugoligaško evropsko tekmovanje, v katerem Wigan igra prvič. Angleška ekipa je domače prvenstvo začela nekoliko zaspano, v osmih kolih je doslej zbrala 11 točk in je trenutno na 13. mestu lestvice. Trener gostiteljev Owen Coyle ima nekaj preglavic s poškodbami, čeprav je napadalec Marc-Antoine Fortuné po težavah znova nared za ekipo.

Viler: Vidi se, da imajo luknje v obrambi

"Začenjamo novo zgodbo, gremo poskusit zmagati, mislim, da imamo možnosti. Prav gotovo ne bo lahko, a treba je iti napadalno, imeti cilj, morda se bo iz tega kaj izcimilo. Vidi se, da imajo luknje v obrambi, ko bomo imeli žogo, jih bomo poskušali izigrati. Treba je zdržati uvodni pritisk; ne vem sicer, kako so pripravljeni, trener je rekel, da so v prvem polčasu dinamični, potem se nekoliko ustavijo. Kolikor poznam angleški nogomet, ne dajo veliko na evropski pokal, in tu je naša priložnost. Prvih 20 minut jih bo treba umiriti, pokazati, da se nismo ustrašili, in potem bo prav gotovo lažje," pa je pred tekmo povedal mariborski obrambni igralec Mitja Viler.

Tekmo na stadionu DW, ki sprejme 25.138 gledalcev, bodo sodili Makedonci Aleksandar Stavrev, Marjan Kirovski in Dejan Kostadinov. Prvi žvižg bo padel ob 21.05.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.