Sin svetovnega prvaka z lastno ekipo v F1

Foto: Epa
Foto: Epa
O zahtevi za pridružitev novega moštva bodo odločali pristojni organi Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia).
Oglej si celoten članek

Sin Maria Andrettija, nekdanjega svetovnega prvaka v formuli 1, se namerava seriji kraljevskih avtomobilističnih tekmovanj priključiti z lastno ekipo. Michael Andretti je na Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) že naslovil zahtevo za sodelovanje v letu 2024, je na tviterju potrdil Mario Andretti.

Podjetje Andretti Global ima po prepričanju Maria Andrettija vse potrebne vire in izpolnjuje vse pogoje za sodelovanju v formuli 1. Končna odločitev je seveda v rokah Fie.

Lani je Michael Andretti želel prevzeti švicarsko moštvo Alfa Romeo, a bil pri tem neuspešen. Zdaj je zagnal lasten projekt, ki naj bi postal 11. ekipa v tekmovanju formule 1. Trenutno jih je 10, nazadnje pa se je seriji leta 2016 pridružila ameriška ekipa Haas.

Zanimanje za formulo 1 v ZDA močno narašča, k temu pa je izdatno pomagala tudi serija Drive to Survive na Netflixu. Letos bodo ZDA gostile kar dve dirki, eno v Austinu, drugo v Miamiju. Vodstvo formule 1 pa se dogovarja tudi za gostovanje v Las Vegasu.

Mario Andretti je eden od velikanov ameriškega avtomobilizma. Leta 1978 je v moštvu Lotusa osvojil naslov svetovnega prvaka v formuli 1. V formuli 1 je nato v sezoni 1993 dirkal tudi njegov sin Michael, kasneje pa se je ta usmeril v formulo Indy, kjer je postal lastnik enega bolj uspešnih moštev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:09 20. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.