Sindikat proti združenju

Foto: Žurnal24 Se bodo prvoligaški igralci v prvem krogu zapodili za žogo ali ne?
V soboto bi se moralo začeti nogometno državno prvenstvo. Za zdaj pa še ni znano, ali bodo nogometaši res prišli na igrišča, saj sindikat nogometašev grozi, da prvega kola ne bo.
Oglej si celoten članek
Nova sezona v slovenski prvi ligi se je zapletla še pred uradnim začetkom. Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije ( SPINS ) in njegov predsednik Dejan Stefanović namreč grozita, da tekem ne bo, če Združenje nogometnih prvoligašev Slovenije (ZNPL) z Brankom Florjaničem na čelu ne ugodi njihovim zahtevam.

Predsednik ZNPL Branko Florjanič meni, da ni razloga za stavko. V sindikatu nogometašev menijo drugače. © Barbara Milavec

 
Prvega kola 99-odstotno ne bo
"Uživam stoodstotno zaupanje naših članov, se pravi vseh igralcev prve slovenske lige, in kot kaže zdaj, prvega kola ne bo. Sam sem 99-odstotno prepričan, da ga ne bo, razen če se do petka kaj spremeni," je za Žurnal24 pojasnil Stefanović. Rok je postavil do danes do 12. ure. Če bo do takrat vse po starem, bo stavka, kot kaže, postala resničnost. Glavna zahteva Spinsa je, da klubi in nogometaši podpišejo enotne pogodbe, kot to počnejo v zahodnih ligah. Predsednik ZNPL Branko Florjanič je na včerajšnji novinarski konferenci dejal: "Izjave s strani Spinsa so zavajajoče. Uefa od zvez ne zahteva, ampak le predlaga, naj sprejmejo enotno pogodbo. Za zdaj številne države, od Avstrije do Ukrajine, te pogodbe nimajo podpisane." Prav tako je zanikal trditve, da se pri združenju izogibajo dialogu s Spinsom, o stavki pa je dejal: "Stavka se izvede, ko pogovor med nasprotnima stranema ni več možen. Zanjo ni razloga."

 
 

Stavka se izvede, ko pogovor med nasprotnima stranema ni več možen.

Branko Florjanič

 
Na novinarski konferenci so tudi potrdili, da družba GSA Joca Pečečnika ne bo pokrovitelj lige, tako da bo ime lige tudi letos PrvaLiga Telekom . Pogodba s telefonisti je sicer že potekla, a naj bi bil podpis nove že zelo blizu. Trije igralci: Aleš Kačičnik, Aleš Puš (oba Celje) in Marcos Tavares (Maribor) še niso registrirani pri svojih klubih. Najbolj zapleteno je pri brazilskem nogometašu, ki je lani igral kot posojen igralec, papirji za novo sezono pa iz Brazilije še niso prišli. Rok se izteče v soboto ob 5. uri zjutraj.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.