Sinovi volkulje dihajo za ovratnik stari dami

Foto: EPA
Foto: EPA
Roma se je z zmago proti Chievu (3:0) približala vodilnemu Juventusu, ki je v gosteh pri Sassuolu iztržil le remi (1:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Juventusa so v sedmem kolu prvič ostali brez popolnega izkupička, Sassuolo jim je zasluženo odščipnil točko (1:1). Srečanje se je začelo s pričakovano pobudo gostov, a so prvi udarili domači. Simone Zaza, ki je sicer delno v lasti Bianconerov, je v 13. minuti prišel do odbite žoge po svojem strelu in v drugem poskusu matiral Gigija Buffona. Juve je hitro odgovoril, že v 19. minuti je izenačil Paul Pogba, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora. 

Juve je prevladoval vse do konca prvega dela, domači vratar Andrea Consigli pa je ustavil nevarna strela Pogbaja in Carlosa Téveza. V nadaljevanju je Sassuolo zapretil prek Domenica Berardija in Zaze, v končnici pa je prevladovala stara dama, a sta bila Kingsley Coman in Pogba nenatančna. Frustracija gostov se je pokazala tudi ob koncu tekme, ko je bil zaradi ugovarjanja izključen Simone Padoin, ki je celotno srečanje spremljal s klopi.

Roma brez težav, Slovenci brez minutaže

Drugouvrščena Roma je doma gladko premagala Chievo (3:0), vse tri zadetke so sinovi volkulje zabili že v prvem polčasu. Pri gostih Dejan Lazarević in Valter Birsa nista igrala, Boštjan Cesar pa je vstopil v 71. minuti. Rimljani so po sedmih kolih le točko za vodilnim Juventusom.

Že v četrti minuti je po podaji Miralema Pjanića s kota z glavo zabil Mattia Destro, prednost domačih je sredi prvega dela podvojil Adem Ljajić po samostojni akciji. V 32. minuti je z enajstmetrovke, po prekršku nad Danielejem de Rossijem, zmago sinov volkulje zapečatil Francesco Totti. V drugem polčasu so domači zapravili še nekaj lepih priložnosti, večkrat se je izkazal gostujoči vratar Francesco Bardi.  

Serie A, 7. kolo:

Roma : Chievo 3:0 (3:0)
Destro 4., Ljajić 25., Totti 33./11m
Cesar je igral od 71. minute, Birsa in Lazarević (vsi Chievo) pa sta ostala na klopi.

Sassuolo : Juventus 1:1 (1:1)
Zaza 13.; Pogba 19.
RK: Padoin (Juve) 96.

Nedelja ob 12.30:
Fiorentina - Lazio

Ob 15.00:
Atalanta - Parma
Cagliari - Sampdoria
Hellas Verona - AC Milan
Palermo - Cesena
Torino - Udinese

Ob 20.45:
Inter - Napoli

Ponedeljek ob 20.45:
Genoa - Empoli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.