Šipulinu poolimpijski sprint, Slovenca med 20

Foto: Epa jakov fak
Ruski biatlonec Anton Šipulin, ki zaradi suspenza Rusije ni smel nastopiti na OI, je dobil prvo poolimpijsko tekmo svetovnega pokala v Kontiolahtiju.
Oglej si celoten članek

Na sprinterski 10-kilometerski tekmi je Anton Šipulin za 5,8 sekunde ugnal Latvijca Andrejsa Rasturgejevsa, tretje mesto pa je osvojil Francoz Quentin Fillon Maillet.

Žal je na tokratni tekmi zaradi trebušne gripe manjkal trikratni olimpijski prvak iz Sočija Francoz Martin Fourcade, ki se mu je v skupnem seštevku močno približal Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je danes osvojil četrto mesto. Norvežan je moral kar dvakrat v kazenski krog, kar je bilo preveč, da bi prehitel tekmece, ki so streljali brezhibno.

Slovenci so ostali brez vidnih uvrstitev. Jakov Fak je bil s krogom zaostanka 18., Klemen Bauer, ki je moral dvakrat v kazenski krog pa 19. V središču pozornosti je bil predvsem Bauer, ki pa je na koncu zgrešil deveti in deseti strel ter zaostal za vodilnimi, vseeno pa je bil v smučini veliki hitrejši od Faka, sta so tekmovalca ločile vsega štiri desetinke sekunde. Miha Dovžan je osvojil 42. mesto, Mitja Drinovec pa 74.

Foto: Epa

Fak: Pričakoval sem več

"Občutki po tekmi so slabi. Vseeno sem pričakoval, da bom na tekmi lahko naredil več. Že na prvem streljanju sem naredil napako. Drugi strel je bil slabo narejen, kar moram priznati. Bil je izven grupe. Nisem zadovoljen. Res pa je, da še nisem pregledal vseh podatkov, da bi videl kako je šlo na progi in kakšen je bil čas streljanja. Stvari bom analiziral po večerji, takrat bom videl, kje sem izgubil čas," je dejal Fak, ki je moral tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala prepustiti današnjemu zmagovalcu Šipulinu.

"Vedno zmaga tisti, ki je ta dan najboljši. V športu je enostavno tako, da ne smemo nobenemu ne privoščiti. Tudi glede na to, da so to moji tekmeci. Če so boljši, bodo boljši in prav je, da je tako. Moja naloga in želja je, da izboljšam sebe, svoj tek in streljanje in s tem postanem bolj konkurenčen in na ta način premagam konkurente. Čestitke Antonu. Tudi Arnd Peiffer je bil pred mano. V skupnem seštevku bo zelo blizu vse do konca. Želim si, da bi nastopal čim bolje in da bi se borili do samega konca. Prvi mesti sta tako oddaljeni, da ni nobene nevarnosti za Martina in Johannesa, a od tretjega do šestega je bilo pred današnjo tekmo le okrog 30 točk razlike. Zdaj je še šest posamičnih tekem in videlo se bo, kako kvaliteten je kdo. Moja želja je tretje mesto," je dodal Fak.

Bauer: Zadnja dva, ki najbolj bolita, sta šla mimo

"Počutil sem se zelo dobro. Že ves teden sem pričakoval to tekmo dobro razpoložen, v tekmo sem štartal odločno. Šel sem na vse ali nič. Podobno kot na olimpijskih igrah je kazalo dobro, potem pa sem bil preveč neučakan pred streljanjem v stoje. Zadnja dva strela, ki najbolj bolita, sta šla mimo. Težko rečem koliko mimo, a zanesljivo dovolj, da tarči nista padli. Priložnost bo znova treba iskati na naslednji tekmi. Že danes sem to skušal deloma nadoknaditi v zadnjem krogu, tudi s pomočjo jeze, ker me take napake, ki se mi vedno znova dogajajo, res bolijo," pa je po tekmi povedal Bauer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.