Sir Alex brani Clattenburga, ne verjame Chelseaju

Foto: EPA
Foto: EPA
Omadeževani sodnik Mark Clattenburg, ki naj bi na zadnji ligaški tekmi med Chelseajem in Manchester Unitedom namenil rasistično opazko nigerijskemu nogometašu Londončanov Johnu Obiju Mikelu, očitno ni brez zaveznikov. Na njegovo stran je na petkovi novinarski konferenci namreč stopil Unitedov trener Sir Alex Ferguson.
Oglej si celoten članek

Najnovejši rasistični škandal v Premier League je v petek dobil nov obrat, ko je Sir Alex Ferguson na novinarski konferenci pred tekmo Manchester Uniteda in Arsenala stopil v bran sodniku Marku Clattenburgu.

• Clattenburg šokiran nad obtožbami
Mediji: sodnik Mati rekel "španska pič**"
• Anglija pred novim rasističnim škandalom

Slednjega je Chelsea obtožil, da je z rasističnimi zmerljivkami užalil enega izmed njegovih nogometašev na zadnji ligaški tekmi proti Unitedu, medtem pa je dvome o trditvah Chelseaja izrazil tudi Paul Elliott, prvi temnopolti kapetan londonskega kluba.

"Ne verjamem, da bi Mark Clattenburg rekel kaj takega, nočem verjeti tega. Menim, da si je v teh modernih časih nemogoče misliti kaj takega. Preprosto ne verjamem, ni možnosti, da bi se sodnik spustil na takšen nivo. O tem sem prepričan," je dejal Ferguson.

"Menim, da se je moderni nogomet povsem spremenil. Sam vem, da je zbadanje med igralci in sodniki pred 25 leti povsem drugačno kot je danes. V zadnjih 15 letih noben igralec ni prišel k meni in mi rekel, da je sodnik preklinjal med tekmo. Stojim za tem mnenjem, ne verjamem v to."

Chelsea kot avto, ki je ušel nadzoru

Nekdanji Chelseajev kapetan Elliott, zdaj ambasador protirasistične kampanje Kick it Out, je za Reuters povedal, da je njegov nekdanji klub na sporni tekmi izgledal kot avto, ki je ušel nadzoru. Elliott bi bil "šokiran", če bi se obtožbe izkazale za resnične.

"Zdi se mi, da je Chelsea v nedeljo izgledal kot avto, ki je ušel nadzoru. Mislil sem, da se bodo reči po situaciji z Johnom Terryjem prenehale. Mislil sem, da gremo naprej, ampak zdi se, kot bi nas pokosili z dvema nogama s strani, ko tega ne bi pričakovali," je dejal Elliott.

"Mark Clattenburg je zelo sposoben in kompetenten sodnik. Šokiran bi bil, če bi bila tako avtoritativna figura v našem športu, elitni sodnik, spoznan krivega za rasizem. Menim, da moramo ohraniti ravnotežje in reči, da v tem trenutku to niso nič več kot obtožbe."

Elliott je še dodal, da pričakuje "robusten in transparenten proces" zbiranja informacij, saj nogomet novega rasističnega škandala v tem trenutku tega ne potrebuje. "Mark Clattenburg ima temeljno pravico, da se lahko bori proti tem obtožbam," je še pristavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.