Sir Alex: Robin ne bi nikoli odšel k Cityju

Foto: EPA
Foto: EPA
Nocoj ob 21. uri bo na Old Traffordu na sporedu veliki derbi med Manchestrom Unitedom in Manchestrom Cityjem. Rdeči vragi imajo na lestvici kar 15 točk prednosti pred mestnim tekmecem, tako da je bitka za naslov bolj ali manj odločena. Sir Alex Ferguson pred tekmo v Gledališču sanj ni mogel iz svoje kože, zato je izkoristil priložnost za zbadanje večnih rivalov.
Oglej si celoten članek

Vodilni Manchester United bo ob 21. uri na Old Traffordu gostil drugouvrščeno ekipo Premier lige Manchester City. Meščani so se že sprijaznili, da v letošnji sezoni ne bodo ubranili lanskoletne lovorike, Roberto Mancini pa je prepričan, da so naslov izgubili zaradi pomanjkanja novih okrepitev. Eden tistih, ki lahko odločijo vsako tekmo, je zagotovo Robin van Persie, ki se je po odhodu iz Arsenala odločal pred med Unitedom in Cityjem.

Sir Alex Ferguson je pred velikim derbijem izkoristil priložnost za zasmehovanje mestnega rivala. ''To je bilo samo hipotetično, on (Robin Van Persie, op. a.) ne bi nikoli odšel k Cityju,'' je dejal Ferguson in dodal: ''Za nas je igral fantastično. Potrebovali smo nekaj zrelosti v napadu in res je odličen. Tudi kadar ne zadane, je še vedno fantastičen nogometaš.''

Mancini: ''United ni boljši od nas''

Mancini pa ni ostal samo brez Van Persieja, saj so mu spodleteli tudi številni drugi velikopotezni poskusi. Italijanu se je nekoliko oddahnilo pred dnevi, ko je pogodbo do leta 2017 podaljšal Yaya Touré.

Foto: EPA roberto mancini ''Za klub je zelo pomembno, da pridobi nove igralce. Zavedamo se, da bomo morali pred novo sezono kupiti nekaj pomembnih nogometašev, če bomo želeli napredovati. V nogometu se lahko zgodi, da kupiš dobre igralce, a vseeno izgubiš. Prepričan sem, da nam bo šlo letos dobro na tržnici,'' je povedal Mancini, ki ni želel razkriti, koga si najbolj želi videti v sinjemodrem dresu. ''Ne vem, težko je reči. Lahko si želiš igralca, pa ga potem hočeta še dve, tri ekipe. Težko je,'' je dodal Italijan.

Čeprav je bitka za naslov že končana, pa je Mancini odločen, da meščani zmanjšajo svoj zaostanek, saj meni, da prednost Uniteda ne odraža realnega stanja. ''Vem, da jih lahko premagamo, saj niso boljši od nas. V to sem sto odstoten, toda naslov si nedvomno zaslužijo,'' je dodal Mancini.

''Proti Unitedu nihče ne igra dobro''

Italijanski strateg je v lanskem poletju za nove okrepitve odštel več kot 60 milijonov evrov, kar je veliko več, kot je zapravil Ferguson. ''Imeli smo priložnost, da pripeljemo igralce, ki bi naredili razliko, a zdaj nima smisla razpravljati o tem. Proti Unitedu nihče ne igra dobro, saj igrajo s strahom. United ima takšen sloves in proti njemu vsi igrajo mehko, saj ne verjamejo, da lahko karkoli naredijo.  Ne mislim, da ne igrajo sto odstotno, težava je v mentaliteti. V nogometu, če igraš z dobro mentaliteto, lahko premagaš vsakogar,'' je zaključil Mancini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.