Sir Alex: "Van Persie bi me skoraj ubil!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson se je po zmagi pri Stoke Cityju pošalil, da bi ga njegov varovanec Robin van Persie z objemom ob robu igrišča skoraj ubil. Rdeči vragi so vedno bližje jubilejnemu dvajsetemu naslovu.
Oglej si celoten članek

"Skoraj bi me ubil. Pozablja, da jih imam 71," se je po uspešni tekmi in zmagi pri Stoke Cityju pošalil Sir Alex Ferguson. "Ampak to je bilo odlično proslavljanje, ker je skupaj prineslo emocije navijačev in igralcev. Vsi so lahko slavili."

Strelec drugega gola, Robin van Persie, je po uspešno izvedeni enajstmetrovki v drugem polčasu stekel proti domači klopi in namesto stiska roke, ki mu jo je ponudil njegov izkušeni trener, objel škotskega lisjaka in ga rahlo dvignil v zrak.

Sira Alexa v Angliji sicer že dolgo časa zbadajo, da kljub več desetletij dolgim izkušnjam še vedno ne zna proslavljati zadetkov in zmag svojega moštva, saj ponavadi le čudno maha z rokami in gestikulira v smeri navijačev.

Želel je slaviti z vsemi

"To je bil pomemben trenutek tekme," se je brezhibno izvedene enajstmetrovke mimo bosanskega reprezentanta Asmirja Begovića spomnil Van Persie. "To sem moral zadeti in na srečo je šla notri, potem pa je ven prišlo vse olajšanje zadnjih nekaj tednov. Želel sem slaviti z vsemi, igralci, strokovnim štabom, vsemi igralci, ki so bili zraven tudi na klopi, ker so bili do mene izjemni vse od prvega dne. Tudi takrat, ko je bilo mogoče malce težje, so še vedno verjeli vame in še vedno me podpirajo ter pomagajo kadar lahko, zato sem se jim tudi želel pridružiti."

Van Persie, ki je strel z bele točke rdečim vragom tudi priboril, je tako prekinil svojo strelsko sušo, njegovo najstrožjo kazen pa je Ferguson izpostavil kot "perfektno" enajstmetrovko.

"Kot igralec greš skozi obdobja, ko ne zabijaš in misliš, da nikoli več ne boš zabil, če pa zadevaš misliš, da ne boš nikoli zgrešil," je dejal Ferguson, nekdaj tudi sam odličen napadalec. "Danes je bil to pomemben gol. Opravil je zelo dobro delo po podaji Wayna (Rooneyja), da si je umiril žogo za enajstmetrovko. Žoga se je z bele točke dvakrat ali trikrat premaknila, zbranost, da se je pripravil za strel, pa je to naredila za perfektno enajstmetrovko. Nizka, močna, v kot, izjemna enajstmetrovka."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.