Široki iz zmajev naredil "čevape"

Foto: Žurnal24 Zmajčki so po hitrem postopku končali klavrno evropsko sezono. (Foto: Saša Despo
Olimpija Ljubljana se v premierni evropski sezoni poslavlja že na prvi stopnički. Bosanski Široki Brijeg je bil tudi na povratni tekmi predober (3:0), tako da novi stadion v Stožicah ne bo videl zeleno-bele Evrope.
Oglej si celoten članek

Na skrajnem jugu Bosne in Hercegovine, nedaleč od Dubrovnika, se je Olimpija Ljubljana presenetljivo dobro upirala močnim domačim, ki so s prve tekme v Domžalah prinesli dragocena dva gola prednosti. Toda nezaslužena izključitev Bobana Jovića in nedosojena enajstmetrovka nad Sebastjanom Cimerotićem sta prelomili tekmo, in to kljub temu, da je tokrat izvrstni vratar Damir Botonjić ubranil tudi enajstmetrovko.

Zeleno-bele je na dolgo pot pospremilo tudi kakšnih dvajset pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, ki pa so v prvem polčasu lahko na lastno žalost videli zgolj "domžalsko" Olimpijo, nenevarno in brez idej. Le po čudežu domači niso povedli, oziroma je njihove poizkuse z nekaj lepimi posredovanji zaustavljal vratar Botonjić. Enes Rujović je moral nesrečno izbijanje Jovića med drugim izbijati tudi z golove črte, a igra zmajev se je popravila še pred polčasom. Vzpostavili so ravnotežje na igrišču, toda strela v okvir vrat vseeno niso zmogli.

Boljša podoba Ljubljančanov se je potegnila tudi v drugi polčas. Vlogi sta se zdaj zamenjali in zmaji so narekovali ton igre, vedno znova pa jim je v zadnji tretjini igrišča zmanjkala zadnja podaja. Sebastijan Cimerotić in Ermin Raković nista dobila uporabne žoge, tudi sama pa sta verjetno (pre)slabo pripravljena za napore, ki trajajo več kot 45 minut. Tekma se je v smer Širokega spet obrnila v 68. minuti, ko je do tedaj solidni ruski sodnik prestrogo pokazal na enajstmetrovko ob startu Jovića nad Juanom Vareo, ki se je v južnoameriškem slogu "spotaknil ob senco" in dobil nezasluženo nagrado.

Domači zvezdnik Dalibor Šilić je zelo mlačno izvedel strel z bele točke, oziroma je znova bravurozno posredoval Botonjić in ostalo je 0:0. Čez nekaj manj kot pet minut bi na drugi strani Olimpija praktično morala dobiti tudi svoj strel z enajstih metrov, ko je domači vratar "povozil" Cimerotića in povsem zgrešil žogo, a je sodnik presenetljivo menil, da prekrška ni bilo. Od tod je vodila le pot navzdol – Miroslav Cvijanović je spet dobil zelo strog drugi rumeni karton in odšel pod prho, devet zmajev pa je nato razpadlo na prafaktorje in na koncu visoko izgubilo po golih Matea Roskama, Ivorja Weitzerja in Hrvoja Mišića. V Stožicah tako ne bomo gledali Austrie, Liverpoola, Juventusa ... Ampak Rudar Velenje, Triglav Kranj, Koper ...

Evropska liga, kvalifikacije (1. kolo), povratna tekma:

Široki Brijeg : Olimpija Ljubljana 3:0 (0:0) /2:0/
Roskam (81), Weitzer (83), Mišić (90)
RK: Jović (68), M. Cvijanović (79/oba Olimpija)
* - v poševnicah je rezultat s prve tekme

Ostali rezultati:

Banants Erevan : *Anorthosis Famagusta 0:1 /0:3/
*Tauras Taurage : Llanelli 3:2 /2:2/
Metalurg Skopje : *Qarabag Agdam 1:1 /1:4/
*Mogren Budva : Santa Coloma 2:0 /3:0/
Sliema Wanderers : *Šibenik 0:3 /0:0/
Flora Tallinn : *Dinamo Tbilisi 0:0 /1:2/
Hazar Lenkoran : *Olimpia Balti 1:1 /0:0/
*Bnei Yehuda Tel Aviv : Ulysses Erevan 1:0 /0:0/
Skonto Riga : *Portadown 0:1 /1:1/
*MyPa Myllkoski : Trans Narva 5:0 /2:0/
*Dnjepr Mogiljov : Laci 7:1 /1:1/
F91 Dudelange : *Randers*2:1 /1:6/
Dacia Kišinjov : *Zeta Golubovci 0:0 /1:1/
*Györ
: Nitra 3:1 /2:2/
Zalaegerszeg TE : *Tirana 0:1 /0:0/
*Gefle : Runavik 2:1 /2:0/
Lusitans : *Rabotnički Skopje 0:6 /0:5/
Port Talbot Town : *Turku 0:4 /1:3/
*Zrinjski Mostar
: Tobol Kostanai 2:1 /2:1/
*Dundalk : Grevenmacher 2:1 /3:3/
Streymur : *Kalmar 0:3 /0:1/
Faetano : *Sestafoni 0:0 /0:5/
Glentoran Belfast : *Reykjavik 2:2 /0:3/
*Ruch Chorzow
: Šahtjor Karaganda 1:0 /2:1/
Fylkir Reykjavik : *Torpedo Žodino 1:3 /0:3/
* -
z zvezdico in v odebeljenem tisku so označene ekipe, ki so se uvrstile v naslednji krog, v poševnicah pa je rezultat prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.