Široki: "Olimpijo čaka repriza!"

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Široki Brijeg je nabrušen pred četrtkovo tekmo z ljubljansko Olimpijo v kvalifikacijah za Evropsko ligo (ob 20.45). "Čaka jih repriza," pravi Wagner. "Bistveno je, da ne izgubimo in da poskušamo doseči kak gol," pa načrt zmajev razkriva Dalibor Radujko.
Oglej si celoten članek

Čeprav se je trener Olimpije Dušan Kosič pred odhodom v Široki Brijeg trudil dopovedati, da zeleno-beli niso prepričani v napredovanje v kvalifikacijah za Evropsko ligo, je bila škoda že narejena. Zaradi slabega novinarstva so Hercegovci še bolj nabrušeni.

Delamea ostal doma

"Ne vem, kako se lahko igralci ekipe, ki je bila v prejšnji sezoni dobesedno demolirana, tako bahajo v svojih izjavah. O.K., to je njihov problem, jaz bom samo rekel, da jih čaka repriza," je za Dnevni Avaz dan pred tekmo povedal najboljši nogometaš domačih, Brazilec Wagner. Kosičeve besede so namreč v enem izmed časnikov obrnili v "prepričani o napredovanju", kar je pri lani četrtem moštvu bosanske lige povzročilo vroč odziv.

Zeleno-beli so okrog 16. ure po skoraj devet ur dolgi vožnji le prispeli v Hotel Park, pozneje pa na stadionu Pecara opravili še uradni trening. Na avtobusu za Bosno ni bilo mladega branilca Antonia Delamee Mlinarja, saj mu je zateklo koleno, njegovo mesto pa je zasedel Mitja Kovačevič. "Zavedamo se, da nas čaka dober nasprotnik, ki nam je pet 'kosov' dal že lani; vse drugo razen maksimalnega pristopa pa nam ne bo pomagalo," je bil pred tekmo jasen Kosič, ki je kot glavno nevarnost izpostavil nekdanjega bosanskega reprezentanta in nogometaša Maribora Daliborja Šilića.

Glede postave Olimpije večjih dilem ni, saj bo suspendiranega Bobana Jovića na desnem boku zamenjal Erik Salkić, na levo pa se bo preselil David Kašnik. Ogled tekme na slovenskih televizijskih postajah sicer ne bo mogoč, prenašal pa naj bi jo bosanski portal Hercegovinalive.com. V Širokem pričakujejo poln stadion, na tekmi pa naj bi bilo tudi nekaj znanih imen jugoslovanskega nogometa, recimo Ivica Osim in Dušan Bajević.


"Pripravljeni več kot stoodstotno"

"Podlaga je zelo trda, gosta trava. Pričakujem, da bodo zelenico še polili, gleda na to, da je tekma večerna, bo tudi nekaj rose in bo igrišče hitrejše. Vsaj upam. Pripravljeni smo več kot stoodstotno. Želimo zmagati in igrati dobro, bomo videli, kam nas bo to pripeljalo," je po treningu v Širokem dejal Milan Anđelković. Dalibor Radujko je dodal: "Vemo, da smo dobro pripravljeni in da smo dobra ekipa. Bistveno je, da ne izgubimo in da poskušamo doseči kak gol in potem napredujemo pred domačimi navijači. Smo pozitivni in samozavestni. Če bomo pravi, ne bo težav. Želimo čim dlje držati žogo v posesti in prinesti domov pozitiven rezultat."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.