Šiškauskas: Litva ni boljša od Slovenije

Foto: Žurnal24 Ramunas Šiškauskas se je odločil, da letos ne bo igral za litovsko reprezentanco
Pred tekmo Slovenije z Litvo smo klepetali z Litovcem Ramunasom Šiškauskasom. Soigralec Matjaža Smodiša pri CSKA-ju pravi, da Slovenija na tem EP igra bolje od Litve.
Oglej si celoten članek
G. Šiškauskas, Litva je v prvem delu prvenstva premagala le Bolgarijo, Slovenija pa je dosegla dve zmagi in skoraj premagala Španijo. Kakšna je vaša napoved pred jutrišnjo tekmo Slovenije z Litvo?
Ne vem, težko rečem. Do zdaj Litva ni igrala preveč dobro, a je dobra ekipa. Prepričan sem, da lahko igrajo bolje. Slovenija je zelo dobra ekipa. To so pokazali že v zadnjih sezonah. Mislim, da bo tekma zelo zanimiva in tesna. Nočem ugibati, kdo bo zmagal.

Ima Litva kakšne prednosti v primerjavi s Slovenijo?
Težko govorim o prednostih. Morda v kakšni malenkosti. Ne bi rekel, da ima katerakoli od teh dveh ekip izrazito prednost pred drugo. Reprezentanci sta na istem kakovostnem nivoju, a Slovenija na tem turnirju igra bolje. Upam, da bo zdaj Litva le zaigrala, kot zna.

Pri CSKA Moskvi ste igrali z Erazmom Lorbkom in Matjažem Smodišem. Kaj menite o Erazmu, ki na tem prvenstvu igra vrhunsko košarko?
Erazem je mlad in je eden najboljših centrov v Evropi. A tudi mi imamo zelo dobro prvo peterko in dobre velike igralce. Jutrišnjo tekmo bo odločila kakšna malenkost in ne posameznik. Treba bo imeti tudi nekaj sreče. Kot rečeno, nočem ugibati, a tekma bo zanimiva, težka in zelo pomembna.
 
 

Slovenija ima več igralcev, ki so lahko ključni. Ob Smodišu še Lorbek pa Lakovič in Nachbar.

Ramunas Šiškauskas

 
Kaj pa Smodiš, ki se počuti vse bolje in bo najverjetneje igral več kot na zadnjih srečanjih. Je lahko on ključ za zmago Slovenije?
Slovenija ima več igralcev, ki so lahko ključni. Ob Smodišu še Lorbek pa Lakovič in Nachbar. Za vsako ekipo je pomembno, da ima veliko vrhunskih igralcev. Nasprotnik tako nikoli ne ve, kdo bo na posamezni tekmi igral še posebej dobro in mora pripraviti različne obrambe.

Kdo so vaši favoriti za kolajne na tem prvenstvu?
To prvenstvo je zelo odprto. Veliko ekip kaže dobro košarko. Španija je bila favorit od začetka, a doslej niso igrali tako zelo dobro. Zelo dobro košarko kažejo Slovenija, Srbija, Turčija … Upam, da bo bolje igrala tudi Litva in bo prišla čim dlje. Pet ali šest ekip lahko postane prvak.

Letos ne igrate za svojo reprezentanco. Vam je težko kolege spremljati le prek malih ekranov?

Ja, a takšna je bila moja odločitev. Privoščil sem si nekaj počitka. Mi je pa težko, ker nam ne gre tako dobro. A takšno je pač življenje. Upam, da jim bo šlo bolje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.