Skakalna velesila šokirala z izborom

Foto: Epa andreas kofler
Smučarska zveza je objavila seznam tekmovalcev za sezono 2018/2019.
Oglej si celoten članek

Avstrijska smučarska zveza (ÖSV) je razkrila seznam tekmovalcev za prihajajočo sezono smučarskih skokov.

Presenetljiv je izbor članov reprezentance, v katero so imenovali samo tri tekmovalce - Stefana Krafta, Manuela Fettnerja in, kar še posebej bode v oči, Andreasa Koflerja.

33-letni Kofler, nekdanji zmagovalec novoletne turneje (2010), ki je v karieri dobil 12 tekem za svetovni pokal, je zaradi avtoimune bolezni izpustil celotno olimpijsko sezono, a si je kljub temu izboril status elitnega reprezentanta, medtem ko sta denimo Michael Hayböck in Gregor Schlierenzauer nazadovala v drugi kakovostni rang. Poleg njiju so v tej skupini še Clemens Aigner, Florian Altenburger, Philipp Aschenwald, Daniel Huber in Manuel Poppinger.

Avstrijce bo v prihajajoči sezoni vodil Andreas Felder s pomočnikoma Florianom Lieglom in Florianom Schabereiterjem.

Felder je po slabi lanski sezoni na mestu glavnega trenerja nasledil Heinza Kuttina, ki je odstopil s položaja. "Ponudba zveze me je presenetila, a veselim se naloge, ki je pred mano, in eden glavnih ciljev je, da sestavim močno trenersko ekipo, ki bo, kot pravi pregovor, potegnila vse skupaj z dna na vrh," je ob imenovanju dejal Felder, nekdanji vrhunski skakalec, ki je od leta 1980 do 1992 dobil 25 tekem za svetovni pokal.

Za Kuttina so bile usodne olimpijske igre v Pyeongchangu (2018), kjer Avstrijci niso osvojili niti ene medalje.

Zadnji Avstrijec, ki je osvojil veliki kristalni globus, je bil Kraft v sezoni 2016/2017. Lansko sezono je končal na četrtem mestu skupnega seštevka, drugi najboljši Avstrijec je bil Hayböck na 23. mestu, Fettner je sezono sklenil na 27. mestu.

Avstrija je najuspešnejša država v zgodovini smučarskih skokov z 247 posamičnimi in 28 ekipnimi zmagami v svetovnem pokalu.

Foto: Epa stefan kraft

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:03 6. Maj 2018.

    Našim v razmislek.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.