Škandal v Nemčiji: "Ker sem kristjan, ne mislim podpirati geje!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nemški bundesligaš Wolfsburg se je odločil, da bodo njihovi kapetani nosili mavričaste trakove v znak podpore gejevski populaciji ter kot znak boja proti diskriminaciji. S tem pa se ne strinja mladi hrvaški nogometaš Josip Brekalo.
Oglej si celoten članek

Mladi napadalec Wolfsburga, dvajsetletni Josip Brekalo, je zavrnil na rokavu dresa nositi trak mavričastih barv, s katerim bi izkazoval solidarnost z gejevsko populacijo. Njegov klub se je namreč odločil, da na ta način na prvenstvenih tekmah pošlje sporočilo v boju proti diskriminaciji.

Foto: Twitter Guilavogui

Kapetan ekipe Joshua Guilavogui, ki je trak nosil že ob zmagi 2:1 nad Schalkejem to soboto, je glede novega klubskega projekta izjavil: "Kot nogometaši smo vzor mnogim in s tem trakom želimo pokazati, da so vsi dobrodošli na naš stadion in v naš klub."

Njegovega mnenja pa ne deli Brekalo, ki bi trak lahko nosil na tekmah mladinske ekipe. Pravi, da je pač tako vzgojen: "Moram priznati, da ne morem podpreti te akcije. Moja krščanska vzgoja temu nasprotuje. Sem strogo versko vzgojen. Če ima nekdo takšna prepričanja, ok, toda to je izključno njihova osebna stvar. Simbol, ki izraža mnenje drugih in drugačnih, ne želim nositi."

Foto: Twitter Brekalo

Brekalo je s svojim obnašanjem šokiral nemško javnost. Ne zgolj s svojo izjavo ter nepripravljenostjo, da bi nosil trak, temveč tudi z različnimi "všečki" brezobraznih komentarjev na društvenih mrežah, ko so nekateri navijači kritizirali potezo Wolfsburga.

"Izgleda resnično usrano. Žalostno Joshua" je komentar, ki ga je Brekalo všečkal poleg slike Guilavoguija s trakom mavričnih barv.

Prav tako mu je bil všeč komentar uporabnika, ki je objavil tri emojije, ki bruhajo.

Nemški Kicker poroča, da naj bi jim Brekalo zaupal, da mu je mobitel ponorel ter sam od sebe všečkal objave. Svoje všečke je nato hitro izbrisal ter vse skupaj komentiral: "Nikoli ne bi všečkal takšne komentarje, ker spoštujem ljudi in njihov način življenja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.