Skandinavci soglasno podprli Čeferina

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Predsedniki nogometnih zvez Švedske, Danske, Norveške in Finske so uradno podprli kandidaturo predsednika NZS Aleksandra Čeferina za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa).
Oglej si celoten članek

Pod izjavo so svoja imena in priimke zastavili predsedniki nacionalnih nogometnih organizacij Švedske, Danske, Norveške in Finske, Karl Erik Nilsson, Jesper Möller, Terje Svendsen in Pertti Alaja.

"Druži nas isti interes za izvedbo nekaterih reform, delimo tudi podobno stališče o dobrem upravljanju evropskega in svetovnega nogometa," so med drugim v skupni izjavi poudarili vodje nordijskih nogometnih zvez, ki jih danes povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Predsednik švedske zveze Nilsson pričakuje, da bo še več nacionalnih zvez sledilo njihovemu zgledu in podprlo Čeferina, s katerim, kot je poudaril, "imamo možnosti za nov začetek".

Nilsson in danski predstavnik Möller sta se s Čeferinom nazadnje pogovarjala v ponedeljek v Malmöju, ob robu prijateljske tekme Švedske in Slovenije, ki se je končala z neodločenim izidom 0:0.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Čeferin o kandidaturi še ni sprejel dokončne odločitve. Evropska nogometna zveza bo novega predsednika, ki bo nasledil suspendiranega Michela Platinija, ta ne more več opravljati funkcije zaradi vpletenosti v korupcijski škandal, predvidoma izvolila 14. septembra na volilnem kongresu v Atenah. Kandidati bodo svoje kandidature lahko vložili do vključno 20. julija.

V okviru današnjega sporočila s soglasno podporo predsedniški kandidaturi vodji slovenskega nogometa je tudi Čeferinova izjava: "Zelo sem ponosen in počaščen, da sem prejel podporo držav, ki jih cenim. Pripravljen sem prevzeti to odgovornost, vendar pa se bom o tem predlogu pogovoril tudi z drugimi nacionalnimi zvezami. Prva priložnost za to bo že regionalno srečanje nacionalnih združenj v Moskvi 8. junija, ko bom podal tudi izjavo."

Kandidatov ne manjka

Kandidaturo za mesto prvega moža evropske nogometne družine je doslej uradno napovedal dolgoletni predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag. Ob Čeferinu, ki naj bi užival tudi podporo Italije ter nogometnih zvez z območja držav nekdanje Jugoslavije, Grčije, Albanije in Turčije, so po nogometnih kuloarjih zaokrožila še nekatera imena morebitnih kandidatov.

Med resnimi kandidati za Platinijevega naslednika omenjajo še šefa španskega nogometa Angela Villarja, trenutno je kot najstarejši podpredsednik Uefe v vlogi začasnega predsedujočega evropski zvezi, predsednika portugalske nogometne zveze Fernanda Gomesa, vršilca dolžnosti generalnega sekretarja Uefe Theodora Theodoridisa ter predsednika poljske zveze Zbigniewa Bonieka.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.