Skandinavci z zmago vsaj začasno na vrh skupine

Foto: Epa
Foto: Epa
Švedska nogometna reprezentanca jev Sankt Peterburgu premagala Slovaško z 1:0 (0:0).
Oglej si celoten članek

Švedski nogometaši so po hudem boju premagali Slovake in naredili odločen korak proti osmini finala. Po neodločenem izidu na prvi tekmi v Sevilli proti Špancem so na tokratni tekmi v drugem največjem ruskem mestu osvojili vse tri točke in prevzeli prvo mesto v skupini E. Po nepolnem drugem krogu ima Švedska štiri, Slovaška tri, Španija eno, Poljska pa je brez točk.

V prvem polčasu so Švedi in Slovaki prikazali šahovsko predstavo. Ne eni ne drugi niso preveč tvegali, še najbolj nevarni so bili po prekinitvah, po medlih strelih pa oba vratarja - Robin Olsen na švedski ter Martin Dubravka na slovaški strani - nista imela posebej zahtevnega dela.

Druga polovice tekme je bila po uvodni "uspavanki" bolj razburljiva. Prvo priložnost so si priigrali Slovaki v 50. minuti, strel Ondreja Dude z roba kazenskega prostora pa je končal prek švedskih vrat.

Devet minut kasneje so prvič na dvoboju resno zagrozili tudi Skandinavci. Po predložku Sebastiana Larssona z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Ludwig Augustinsson, vendar je njegov strel z glavo Dubravka ubranil, po kotu pa je Marcus Danielson streljal čez prečko.

V 67. minuti je znova završalo pred slovaškimi vrati, strel Alexandra Isaka z glavo pa je bil malenkostno previsok. Štiri minute kasneje je 21-letni napadalec španskega Reala Sociedada s 14 metrov sprožil močan strel, a je bil Dubravka dobro postavljen in je odpravil nevarnost.

V 75. minuti so Skandinavci izpeljali "akcijo tekme". Po globinski podaji Isaka do Robina Quaisona je slednjega na nedovoljen način zaustavil Dubravka, tako da je nemški sodnik Daniel Siebert pokazal na 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu - Emil Forsberg.

Foto: Epa Emil Forsberg

Slovaki so v končnici tekme jalovo napadali, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Švedi bi v 82. minuti lahko povišali na 2:0, strel Viktorja Claessona pa so v zadnjem trenutku blokirali slovaški obrambni igralci.

Skupina E, lestvica:

1. Švedska 4
2. Slovaška 3
3. Španija 1 (-1)
4. Poljska 0 (-1)

* (-1) - odigrana tekma manj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.