Skeniranje kode na Đokovićevem pozitivnem testu daje različne rezultate

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nova nejasnost v primeru Đokovićevega testa.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković je bil na žrebu za OP Avstralije postavljen za prvega nosilca, čeprav se še vedno lahko zgodi, da bo moral zapustiti državo. Prvi igralec sveta je sicer danes normalno opravil svoj trening na igriščih Australian Opna.

Vse več je sicer vprašanj o pozitivnem testu srbskega asa, ki naj bi ga prejel 16. decembra. Mnogi se sprašujejo, kako se je lahko nato naslednji dan udeležil podelitve pokalov in nagrad na turnirju mlajših generacij, kasneje pa je sodeloval tudi s fotografom francoskega športnega časnika L'Equipe. Ko so njegovo družino na novinarski konferenci povprašali o tem, so srečanje s sedmo silo hitro zaključili brez odgovora na vprašanje.

Foto: Profimedia Srđan Đoković

Avstralske oblasti moti tudi dejstvo, da je na izpolnjenem vprašalniku za vstop v državo nekdo, Đoković trdi, da so obrazec izpolnili kar organizatorji prvega grand slama, pri vprašanju o tem, ali je v zadnjih državah obiskal kakšno drugo državo, prekrižan odgovor ne. Srb je sicer priprave pred OP Avstralije opravil v Španiji. Na zadnji dan minulega leta so ga posneli med treningom v Marbelli.

Ameriški teniški novinar Ben Rothenberg je poskrbel za nove dvome v pristnost Đokovićevega testa. Na socialnih omrežjih je objavil potrdilo o Srbovem testu, ki ima priloženo tudi QR kodo. To je skeniral in prišel na stran, kjer pa je bilo zapisano, da je test negativen. Kasneje je kodo še enkrat odčital, tokrat je bil izid pozitiven. 

Vse skupaj so nadaljevali njegovi sledilci, ki so prav tako dobili mešane rezultate, več je bilo sicer tistih s pozitivnim izkupičkom testa. Vse skupaj je kljub temu na zadevo vrglo še dodaten sum.

Skenirali smo jo tudi sami in prišli do rezultata, da je test pozitiven. Tu lahko poizkusite tudi sami. Koda je pri Rothenbergovem čivku spodaj desno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:13 11. Januar 2022.

    Nekam si zatlačite QR kodo, pa jo tam skenirajte.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.