Skočili so si v lase, bosanska zver po 'čelni' izključena

Foto: youtube NBA, Portland, Oklahoma
Zvezdnika sta poskrbela, da je nekdanji mladinec Zlatoroga predčasno končal pod prho.
Oglej si celoten članek

V Portlandu sta se v ligi NBA srečali ekipi, ki sta imeli enak izkupiček (39-25). Temu primeren je bil potek tekme, ki se je končala po podaljšku, katerega pa so morali domači odigrati brez glavnega igralca, centra Jusufa Nurkića. Nekdanjega člana mladinskega moštva Zlatoroga iz Laškega sta izkušeno iz igre spravila zvezdnika gostov. 24-letni igralec iz Tuzle z 211 centimetri je bil ob koncu rednega dela namreč izključen zaradi dveh tehničnih napak.

Nurkić, ki ima čez lužo nadiimek Bosanska zver, se je najprej zapletel z Russellom Westbrookom, tega je rahlo spotaknil v tretji četrtini, velezvezdnik pa mu ni ostal dolžan. Odrinil je Nurkića in ga poslal na parket. A celoten dogodek se ni razpletel po scenariju, ki si ga je zamislil domači center. Sodniki so si ogledali celotno akcijo, Nurkić si je prislužil tehnično napako, Westbrook pa namerni prekršek.

Nato pa je v zadnjih sekundah rednega dela prišlo do novih težav. Po prekršku nad centrom Portlanda je k njemu pristopil Paul George, ga izzval, Nurkić pa se ni uspel zadržati. Zaradi nakazanega udarca z glavo je dobil še drugo tehnično napako štiri sekunde pred koncem četrte četrtine. Do takrat je zbral 13 točk in 17 skokov.

Sledil je podaljšek, a brez Nurkića ni več šlo. Gostje so podaljšek dobili s 16:8 (129:121). Westbrook je dosegel 37 točk, George 32, domačim pa ni pomagalo niti 51 točk Damiana Lillarda.

"Vedno, ko igramo z njimi, je to bolj ali manj prava vojna. Zanimivo, polno kontaktov, nervozno ... Vedno je tako in tudi tokrat ni bilo drugače," je bitko pod košema sicer opisal Lillard.

Fantastični Grk in kolegi prvi

Odigrana je bila le še ena tekma, Milwaukee Bucks so premagali Indiano Pacers s 117:98. Milwaukee je tako zabeležil 49. zmago v sezoni in se 75,4-odstotno uspešnostjo nahaja na vrhu lige NBA. Drugi je Toronto (70,8 %), tretja in četrta pa sta vodilna na zahodu, Golden State Warriors (68,8 %) in Denver Nuggets (67,2 %).

Milwaukee je v tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi na vzhodu vstopil po dveh zaporednih porazih. Po visokem vodstvu je izgubil proti Phoenixu in Utahu. Mini krizo je uspešno prebrodil; Indiano je premagal že četrtič v tej sezoni.

Giannis Antetokounmpo je dosegel 29 točk in zbral 12 skokov, Khris Middleton pa jih je k zmagi dodal 27. Na drugi strani je Bojan Bogdanović prvič po petih zaporednih tekmah dosegel manj kot dvajset točk (17).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.