''Škoda, spet neizkoriščena priložnost''

Foto: EPA
Foto: EPA
Polona Hercog po porazu v drugem krogu OP ZDA pproti Eugenie Bouchard ni skrivala razočaranja in je menila, da je izpustila iz rok preveč priložnosti za uvrstitev v tretji krog, kar bi bil njen doslej največji uspeh na tem turnirju.
Oglej si celoten članek

"Prevečkrat sem imela žogo s katero bi lahko zaključila točko in prevečkrat sem ji dala priložnost, da lahko igra naprej. Morala bi zaključiti več teh kratkih žog in igrati bolj napadalno, večkrat prevzeti pobudo. Na začetku se nisem ravno dobro počutila. Malo nov teren, malo veter in ona je verjetno bolj navajena igrati na večjih terenih tako, da sem se potem malo potegnila nazaj," je dejala Hercogova, ki je igrala na tretjem največjem stadionu teniškega kompleksa Billie Jean King s kapaciteto 6000 gledalcev.

Tribune so bile polne navijačev kanadske igralke, vendar Hercogova pravi, da je to ni motilo. "To niti ni toliko vplivalo name, ker je bilo pričakovano, saj je 25. igralka na svetu in je tudi doma od blizu iz Kanade tako, da je bila večina ljudi za njo. To ni bil noben problem, ker sem to pričakovala," je povedala Hercogova, ki je prvi niz izgubila s 3:6, drugega osvojila v tie-breaku s 7:6 (2), nato pa v tretjem nizu takoj zaostala za štiri igre. Nasprotnici se je približala na 3:4, vendar tam tudi ostala.

Hercogova pravi, da njen servis ni bil tako dober kot v dvoboju prvega kroga, kjer je premagala Kazahstanko Zarino Dijas. "Mislim, da je bil dosti slabši kot v prvem dvoboju. Veliko manj je bilo uspešnih prvih servisov. Če bi bil večji odstotek prvega servisa, bi bilo veliko lažje."

Kljub porazu pa Hercogova pravi, da se zadnje čase dobro počuti na igrišču in igra napadalno. "Napredujem v pravo smer, imam več samozavesti in poleti sem dobila veliko dvobojev. Malo se moram še navaditi proti tem vrhunskim igralkam, ki igrajo veliko hitreje. Na grand slamih moram premagovati te boljše igralke in ko je priložnost, jo moram zagrabiti."

Foto: EPA polona hercog op zda 2015 new york "Škoda. Spet ena neizkoriščena priložnost. Kaj hočem," je povedala Hercogova, ki ostaja v New Yorku, saj jo danes čaka dvoboj prvega kroga ženskih parov v katerem se bo skupaj s Hrvatico Mirjano Lučić Baroni pomerila z Rusinjama Alo Kudrjavcevo in Anastazijo Pavljučenkovo, ki sta postavljeni za 12. nosilki.

S Hrvatico, ki jo je na zadnjem turnirju v kanadskem Torontu naprosila, da nastopita skupaj, še ni igrala v paru. "Bom videla kako igram dvojice, ker jih dolgo nisem igrala. V Torontu me je vprašala, če igram, pa sem rekla, da lahko poskusim.".

Danes bo v drugem krogu posamičnega dela turnirja igral tudi Aljaž Bedene, ki nastopa pod britansko zastavo. Pomeril se bo z Američanom Donaldom Youngom. Bedene je v sredo igral v paru s Špancem Danierlom Gimeno-Traverjem in izgubil s 3:6 in 6:7 z Novozelandcem Michaelom Venusom ter Hrvatom Matejem Pavićem.

Na igrišče bo prvič stopila še tretja Slovenka na turnirju poleg Hercogove in Katarine Srebotnik, to je Andreja Klepač, ki bo igrala kar dva dvoboja v istem dnevu. Najprej bo skupaj s Španko Laro Arruabarreno nastopila v prvem krogu ženskih parov proti Francozinji Alize Cornet in Poljakinji Magdi Linette. Nato pa jo čaka dvoboj mešanih parov skupaj s Kolumbijcem Robertom Farahom proti Kazahstanki Jaroslavi Švedovi in Kolumbijcu Juanu Sebastianu Cabalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.