"Skoraj mi je prekipelo"

Foto: Žurnal24
S Sebastjanom Cimerotičem smo pokramljali o krstni tekmi slovenske izbrane vrste na SP, spominih na njegov gol v Južni Koreji in mukotrpnem okrevanju po poškodbi, ki je zanj že zgodovina.
Oglej si celoten članek

Drugi junij 2002 je dan, ko je Slovenija zabila svoj prvi zadetek na svetovnih prvenstvih. V njenem imenu je to storil Sebastjan Cimerotič, in sicer na tekmi proti Španiji. Tudi zato je Olimpijin čudežni deček pristojen za oceno prvega nastopa Slovenije v JAR. "Morda je bilo tudi nekaj strahu. Ampak koga zdaj zanima, kako je igrala Slovenija. Pomembne so tri točke," je praktičen Cime.

 

Seveda, ob vseh velikih tekmovanjih se mi v glavi vrti ta film. To je stvar, ki je ne moreš nikoli pozabiti niti primerjati s čimerkoli na svetu.
Sebastjan Cimerotič o svojem zadetku na SP 2002

"Taktično so se fantje dobro postavili in čakali na napako nasprotnika. In jo tudi dočakali. Po neumnosti vratarja in še večji neumnosti Ghezzala, ki je tako hitro dobil dva rumena kartona. Hvala bogu, da so to Slovenci izkoristili," je dodal Cime.

Naš namig, da bi zaradi prve zmage na preizkušnji proti ZDA noge lahko bile malo manj težke, doza sproščenosti pa večja, je gladko zavrnil: "Na SP ni nobena tekma sproščena. Takoj bi bili kaznovani. Vemo, da so Američani trdna reprezentanca, hitra, dobro pripravljena, ki lahko takoj kaznuje napako. Mislim, da bodo morali Slovenci igrati še precej bolje kot proti Alžiriji, saj so ZDA bistveno boljše od nje."

 

Po novi zahrbtni poškodbi, ki jo je doživel jeseni, so mnogi čezenj že naredili križ. Cime pa se ni predal. Za nagrado se na treningih ne poti več sam, ampak skupaj s soigralci. "Kot da sem se spet rodil. Ko sem delal po posebnem programu pod vodstvom Srdjana Djordjevića, mi je nekajkrat skoraj prekipelo zaradi bolečin, ki so bile vse hujše. Nisem vedel, ali bi še nadaljeval. Dejal mi je, da moram to prebroditi. Preživel sem dva meseca in zdaj spet treniram z ekipo. Nič me ne boli, poškodba je zgodovina," je pogovor za zurnal24.si zadovoljno sklenil Cimerotič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.