Skubic stavi na novinca Spiesa

Foto: Žurnal24 Boštjan Skubic pričakuje, da bo novinec Ben Spies favoritom povzročal kar nekaj
Eden najboljših slovenskih motociklistov Boštjan Skubic, ki je letos že desetič nastopil na sloviti dirki 200 milj Daytone, pred letošnjo sezono v razredu MotoGP stavi na novinca Američana Bena Spiesa.
Oglej si celoten članek
Slovenec v MotoGP? Misija nemogoče
Skubic meni, da je trenutno praktično nemogoče, da bi imeli v razredu MotoGP tudi Slovenci svojega predstavnika: "Potrebno je ogromno vlagati, treba je ogromno delati, treba je imeti srečo in treba je imeti voznika v katerega se vlaga že v mladih letih. Ob tem pa v času pubrtete ne zbezlja, ampak je predan športu," je povedal Skubic in nadaljeval v bolj optimističnem slogu: "Na žalost je delo, denar in vlaganje edina realna možnost, da bi kdajkoli videli slovenskega dirkača v razredu MotoGP. Ampak jaz sem prepričan, da bo tudi ta trenutek enkrat prišel."

Letošnja sezona v razredu MotoGP bo napeta kot že dolgo ne. Aktualnemu svetovnemu prvaku Italijanu Valentinu Rossiju (Yamaha) vsaj trije dirkači napovedujejo in tudi realno upajo, da ga bodo sklatili s prestola. V prvi vrsti sta to Rossijev moštveni kolega Španec Jorge Lorenzo in Avstralec Casey Stoner (Ducati). Tu pa je tudi vedno neugodni Španec Dani Pedrosa (Honda). Ne smemo pozabiti pa niti na ostale dirkače, ki bodo prežali na napake vodilnih. Pred začetkom sezone v Katarju, že po tradiciji se bodo dirkači na progi Losail pomerili pod žarometi, smo poklicali Boštjana Skubica, enega najboljših slovenskih motociklistov, ki je letos že desetič nastopil na sloviti dirki 200 milj Daytone.

"Favorite je relativno enostavno napovedati, če vsaj malo spremljaš MotoGP. To so seveda Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner in Dani Pedrosa,“ je pričakovano napovedal Skubic, ki pa pesti ne bo stiskal za nobenega od zgoraj omenjenih. "Pri napovedavoanju mojega favorita bom poskušal biti nekoliko bolj predrzen kot ostali in bom rekel, da je moj favorit novinec Ben Spies. Mene je izredno presenetil z dirkanjem v Ameriki. Predvsem lansko leto, ko je brez večjih težav zmagal na večini dirk na zanj povsem neznanih dirkališčih in na koncu z lahkoto slavil v razredu SuperBike,“ je nadaljeval Skubic in povsem realno napovedal, da se Ben Spies (Tech 3 Yamaha) letos še ne bo boril za naslov. Zagotovo pa se bo večkrat pripeljal na stopničke.

Foto: Žurnal24

Skubic je v preteklosti že imel priložnost z ramo ob rami dirkati s Spiesom, ki ga je označil za izjemno agresivnega dirkača, ki je popolnoma predan motociklizmu. "Vse v njegovem življenju je podrejenu temu športu.“ Skubicu je pri srcu tudi Teksačanov moštveni kolega Colin Edwards. "Tech 3 Yamaha je meni osebno najbolj simpatično moštvo v razredu MotoGP. Tu je še drugi voznik Colin Edwards, ki je prav tako iz Teksasa. Tudi lastnik ekipe je zelo zgovoren možakar. Resnično fantastična ekipa. Jaz jim privoščim in želim veliko uspehov v letošnji sezoni,“ je razlagal Skubic in pogovor zaključil z besedami, da si ne glede na razplet želi veliko prehitevanj in čim bolj napeto ter razburljivo sezono.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.