Skulirani štajerski Brazilec

Foto: Žurnal24 Marcos Tavares je Nafti zabil dva gola.
Marcos Tavares nas je z dvema goloma proti Nafti najbolj prepričal v petem kolu prve nogometne lige. Napadalca Maribora smo izbrali za najboljšega posameznika kola.
Oglej si celoten članek

V petem kolu PrveLige Telekom Slovenije smo za najboljšega posameznika izbrali napadalca Maribora Marcosa Moralesa Tavaresa. Brazilec je z dvema goloma izdatno prispeval k zmagi nad lendavsko Nafto in si v naši razvrstitvi priboril pet točk. S tremi mu sledi domžalski vezist Andraž Kirm, ki je zrežiral zmago svoje ekipe v Novi Gorici, točko pa smo prisodili velenjskemu napadalcu Edinu Junuzoviću.

 

Lestvica po 5. kolu

8 - A. Kirm (Domžale)
5 - E. Velikonja (Gorica)
5 - S. Amusan (Koper)
5 - M. Drevenšek (Drava)
5 - M. Tavares (Maribor)
4 - Z. Pavlovič (Maribor)
4 - E. Junuzović (Rudar)
3 - D. Gerič (Interblock) in D. Urbanč (Celje)
1 - M. Mlakar (Primorje), D. Trifkovič (Rudar) in A. Šeliga (Celje)

Tavares od januarja stanuje v Mariboru. V drugem delu prejšnje sezone se ni najbolj izkazal, letos pa ima drugačne načrte. Po dveh zadetkih proti Nafti je pri treh prvenstvenih golih, z njegovo igro pa je zadovoljen tudi trener vijoličastih Darko Milanič .

"V prvem kolu nisem mogel računati nanj, v Velenju pa je pokazal svoje znanje. Odigral je zelo dobro, kot tudi na tekmi proti Nafti. Tokrat ni le zadel, aktivno je sodeloval tudi v organizaciji napada. Od njega veliko pričakujem. Je še mlad, verjamem, da je pred njim odlična sezona,"
je povedal strokovnjak iz Izole in nekoliko podrobneje razložil karakteristike. "Ni tipičen napadalec, zelo rad sodeluje v organizaciji napada, ne vteka le v globino ali čaka na robu prepovedanega položaja. Lahko bi zelo dobro odigral tudi na ofenzivnem položaju v zvezni vrsti. Pravzaprav je njegov položaj nekje med napadalcem in ofenzivnim vezistom. Izjemno dober je tudi v igri z glavo, na ta način je dosegel vse tri svoje gole. Čeprav ima seveda kot Brazilec zelo rad žogo. Čim jo dobi, se nekaj dogaja."


Marcos Tavares je igralec petega kola PrveLige Telekom Slovenije. © Sportnet

 
V Mariboru vse bolj priljubljeni Brazilec pa se ljudem okoli sebe in navijačem ni prikupil le z dobrimi igrami, pač pa tudi s svojim sproščenim značajem. "V dveh mesecih, kolikor smo skupaj, sem ga kar dobro spoznal," pravi Milanič. "Je zelo mil fant, vedno nasmejan, izven igrišča zelo 'skuliran tip'. Gre za zelo pozitivnega igralca, ki rad posluša in se želi učiti."

Milanič ima po zadnji dobri predstavi Daliborja Volaša v napadu sladke skrbi. Kateri od preostalih mariborskih napadalcev pa je najboljši partner Tavaresu? "To je zelo odvisno od dnevne forme. Proti Nafti je zelo dobro sodeloval z Volašem, v Velenju z Bunderlo. Teh kombinacij je veliko, uspešnost pa je odvisna tudi od nasprotnika in dobrih podaj soigralcev. Sestavljanje napadalnih parov se sprva sliši lahka naloga, vendar se v nogometu velikokrat dogajajo nelogične stvari. Tako sta recimo Tavares in Volaš, ki se na prvi pogled zdita nelogičen par, zelo dobro delovala skupaj," je za konec povedal nekdanji slovenski reprezentančni kapetan, ki se je v svoji novi vlogi na klopi Maribora zelo dobro znašel.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.