"Skupaj nam lahko uspe"

Foto: Žurnal24 Slovenskih navijačev bo v Polokwaneju sicer nekajkrat manj od Alžirskih, toda za
Prišel je "tisti" dan - slovenska nogometna reprezentanca bo ob 13.30 začela tekmovanje na SP v Južnoafriški republiki! "Skupaj nam lahko uspe," pred tekmo z Alžirci pravi kapetan Robert Koren.
Oglej si celoten članek
Vse informacije, vse V ŽIVO!
Vaš vir informacij o današnji premierni tekmi Slovenije na SP v JAR je lahko le en - kliknite TUKAJ!

V Južnoafriški republiki se je začelo zares. Danes prva preizkušnja čaka tudi izbrance Matjaža Keka. Alžirija mora pasti!

"Komaj čakamo, da se začne. Na svetovnem prvenstvu bomo pustili srce na igrišču, naši izjemni navijači pa ga bodo pustili ob igrišču in pred televizijskimi zasloni. Skupaj nam lahko veliko uspe," pred prvo tekmo svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki sporoča kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Slovenija se bo ob 13.30 v Polokwaneju pomerila z Alžirijo.

Huda alžirska premoč
Na tribunah stadiona Petra Mokabe naj bi bilo po nekaterih informacijah kar deset tisoč alžirskih navijačev. Nič čudnega, ko naj bi alžirska vlada študentom plačala karto in nastanitev za vse tri tekme, ostalim navijačem pa primaknila polovico cene aranžmaja. Kaj pa Šubičeva cesta 4?

Enajsterica brez presenečenj
Čeprav je pomočnik selektorja Keka Milan Miklavič pred nekaj dnevi dejal, da za prvo postavo konkurira vseh 23 igralcev, temu seveda ni tako. Dilem glede udarne zasedbe praktično ni, pa čeprav je v zadnjem obdobju Zlatka Dedića ogrožal Zlatan Ljubijankić. Napadalec Genta je zaradi Koprčanovih težav s poškodbo in utrujenostjo tudi dobil priložnost na prijateljski tekmi z Novo Zelandijo. Tokrat pa bo prva enajsterica enaka kot na zadnjih nekaj kvalifikacijskih tekmah.

Jabulani nagaja
Zanimivo bo videti, kdo se bo bolje spopadel z uradno žogo svetovnega prvenstva jabulani. S kritikami so jo obstreljevali predvsem vratarji, tudi Samir Handanović. "Žoga vratarjem res ni pogodu, toda ljudje radi vidijo gole, ne pa obramb," pravi čuvaj slovenske mreže in ključni člen izbrane vrste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.