Slab dan vodilnih: Blackhawks in Sharks poraženi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodilna ekipa lige Chicago Blackhawks je morala v noči na petek v gosteh priznati premoč ekipi Minnesota Wild s 3:4. Klonili so tudi drugouvščeni hokejisti San Joseja, ki so s kar (1:5) v gosteh izgubili proti Pittsburgh Penguins.
Oglej si celoten članek

Zmago je Minnesoti slabi dve minuti pred koncem priboril Marco Scandella, ekipa pa je tako slavila s 4:3. "Proti ekipi kot je Chicago, je vsekakor lepo zmagati. Borili smo se ves čas, najbolj pomembno je, da smo res igrali kot moštvo," je po zmagi dejal Scandella. Minnesota je v tej sezoni proti Chicagu v treh tekmah dvakrat zmagala. Za Minnesoto so zadeli še Jonas Brodin, Zach Parise in Matt Cooke, medtem ko so bili za Chicago uspešni Jeremy Morin, Brandon Saad in Marian Hossa.

"Ko pak ne gre v gol, je zabavno"

San Jose je visoko izgubil v gosteh pri Pittsburghu. Slednji so zmagali kljub odsotnosti zvezdnika Jevgenija Malkina. V vratih domačih se je izkazal Marc-Andre Fleury, ki je zbral 44 obramb, v mrežo pa spustil le en plošček, ko ga je v drugi tretjini premagal Tomas Hertl. Za Pittsburgh, ki je zmagal petič zapored, so bili uspešni Chris Kunitz dvakrat, Pascal Dupuis, Jayson Megna in Kris Letang. "Ko pak ne gre v gol, je zelo zabavno. Nekako se sam precej bolj počutiš kot del akcije na ledu," je po zmagi z nasmehom dejal Fleury.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres : New York Rangers 1:3
Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 5:1
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 3:1
St. Louis Blues : New York Islanders 5:1
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 4:3
Toronto Maple Leafs : Dallas Stars 3:2*
Montreal Canadiens : Boston Bruins 2:1
Florida Panthers : Winnipeg Jets 5:2
Nashville Predators : Carolina Hurricanes 2:5
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 8:2

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.