Slab slovenski dan

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zadnji dan WTA Portoroža brez slovenske udeležbe.
Oglej si celoten članek

Finala turnirja WTA 250 v Portorožu bosta minila brez slovenske udeležbe. Med posameznicami se je v polfinalu poslovila Kaja Juvan, med dvojicami pa sta morali premoč tekmicam priznati prvi nosilki Andreja Klepač in Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan, ki je na turnirju Zavarovalnice Sava z nagradnim skladom 235.000 dolarjev, izločila tako prvo nosilko Petro Martić s Hrvaške kot v četrtfinalu najboljšo slovensko igralko Tamaro Zidanšek, je v soboto pokleknila pred Američanko Alison Riske (6:0, 6:4), prvi nosilki v konkurenci parov pa sta v polfinalu izgubili proti rusko-slovaški navezi Ana Kalinskaja/Tereza Mihalikova s 4:6 in 6:7 (7).

V finalu med posameznicami, ki je na sporedu po 17. uri, bosta igrali 25-letna Italijanka Jasmine Paolini (87. na lestvici WTA), ki bo prvič v karieri igrala v finalu turnirja WTA, ter Riskejeva, 38. igralka na svetu, ki se bo potegovala za tretji naslov v karieri po Hertogenboschu 2019 in Tianjinu 2014.

V konkurenci dvojic se bo finale začel ob 14.30, tekmici rusko-slovaške kombinacije pa bosta drugorangirani igralki Aleksandra Krunić iz Srbije in Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.