Slab začetek Lorbka in Lakoviča

Foto: Žurnal24 Lorbek je k veličastni zmagi nad Realom prispeval sedem točk. (Foto: EPA)
Košarkarji Caje Laboral so v prvi finalni tekmi španskega prvenstva na gostovanju v Barceloni šokirali gostitelje in zmagali s 63:58. Finale se igra na tri dobljene tekme.
Oglej si celoten članek

Evropski klubski prvaki so pred domačimi navijači izgubili prvič po 17 mesecih. Nazadnje je Barcelona v Blaugrani izgubila 3. januarja lani, ko jih je premagala ekipa Tau Vitorie.

Katalonci, ki so dosegli vsega 58 točk, so katastrofalno začeli tekmo, saj so košarkarji Caje Laboral povedli z 12:0 in kasneje 18:4. Barcelona je bila v nadaljevanju boljši nasprotnik in celo povedla z 48:41. Varovanci Duška Ivanovića so v zadnjih desetih minutah zmogli preobrat in slavili nepričakovano zmago s 63:58. V vrstah zmagovalca je bil prvi strelec najkoristnejši košarkar ACB lige Brazilec Tiago Splitter (16 točk in 6 skokov). Pri domačih je Boniface Ndong dosegel 12 točk, Juan Carlos Navarro pa 17. Dobro je šlo tudi Jaki Lakoviču, ki je v 19 minutah zbral 6 točk Erazem Lorbek pa se v 21 minutah ni vpisal med strelce, je pa zato osemkrat  uspešno skočil pod obročema.

Druga tekma finala bo na sporedu v soboto, prav tako v Barceloni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.