Slaba novica za Dončića in navijače Dallasa

Foto: Epa luka dončić
Slovenski košarkar je izpustil še eno tekmo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallasa so po več kot tednu in premoru zaradi All Star vikenda znova zaigrali v ligi NBA, a še tretjič v sezoni na parket ni stopil Luka Dončić. Najresnejši kandidat za novinca leta je namreč dvoboj z Denverjem izpustil zaradi težav z desnim gležnjem. Mladi Slovenec je prvo tekmo 2. decembra presedel zaradi bolečega kolka, drugo pa 31. januarja zaradi manjše poškodbe levega gležnja. Trener Rick Carlisle tokrat ni želel ugibati, ali bo morala zdaj že prva violina Dallasa zaradi trenutnih težav izpustiti še kakšno tekmo, reporterji na tekmi pa niso opazili večjih težav ob Dončićevi hoji. 

Oslabljeni Telički so tekmo proti favoriziranemu Denverju vseeno dobro odprli in bili v prvi četrtini večinoma korak pred tekmeci, po prvih 12 minutah so vodili z izidom 30:25. Druga najuspešnejša ekipa zahodne konference je nekoliko bolje zaigrala v drugem delu prvega polčasa, si ob koncu četrtine priigrala manjšo prednost, na odmor pa odšla s točko razlike pri rezultatu 52:51. Pri Dallasu je odsotnost Dončića dobro izkoristil novinec Jalen Brunson z desetimi točkami, še dve več je v statistiko vpisal Dwight Powell.

Denver je tretjo četrtino odprl z delnim izidom 8:0 in povsem prevzel pobudo, ob koncu tretjih 12 minut pa je prednost narastla že na 20 točk. Dvoboj je bil odločen, gostitelji pa so se še najbolj približali prav pri koncu tekme, ki se je končala s 104:114. Pri Denverju je Nikola Jokić zbral 19 točk, 13 skokov in osem asistenc, na drugi strani je Brunson dosegel 22 točk, Powell pa 20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.