Slaba tolažba: gol Bačota, a nov poraz!

Foto: Žurnal24 Armin Bačinović je pred 10 dnevi navdušil proti AC Milanu. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Pato Armin Bacinovic Bačinović Foto: Žurnal24 Marcello Lippi Barbara Berlusconi Foto: Žurnal24 Barbara Berlusconi Foto: Žurnal24 Alexandre Pato gol zadetek veslelje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Boateng Migliaccio Foto: Žurnal24 Alexandre Pato Armin Bacinovic Bačinović gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Bačinovića si želijo klubi iz najboljših evropskih lig, a zaenkrat z obema nogam Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Alexandre Pato Antonio Nocerino Foto: Žurnal24 Fabrizio Miccoli Josip Ilicic Boateng Ibrahimovic Seedorf Ambrosini Flamini roka Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Josip Ilicic Ili%C4%8Di%C4%87 Mario Yepes
AC Milan se je z zmago nad Palermom prebil na sam vrh italijanske Serie A (3:1). Armin Bačinović je bil krivec za prvi gol Pata, a se nato oddolžil z izenačujočim golom, ki je bil na koncu premalo za otočane.
Oglej si celoten članek
Galerija s San Sira se nahaja tukaj!

Slabo je v prvem polčasu skakal Armin Bačinović, ki ga je po kotu za vodilni gol na tekmi preskočil Alexandre Pato, eden najnižjih igralcev na igrišču. Bačinović se je v nadaljevanju odkupil z lepim strelom od daleč in golom za izenačenje, kar pa ni zdržalo do konca, saj so se Rossoneri veselili zmage po golih Zlatana Ibrahimovića in rezervista Robinha. Celo tekmo je poleg Bačinovića odigral tudi Josip Iličić.

Zaspan začetek tekme je v osmi minuti prekinil prav Iličić, ki je prodrl s sredine igrišča, podal na levo proti Mauriciu Pinilli, od bloka pa se je žoga odbila v kot. Obe moštvi sta si ustvarjali bore malo čistih priložnosti in bili omejeni skorajda ekskluzivno na strele od daleč. Prvo mojstrovino večera je Iličić pripravil za 16. minuto, ko je z lepo finto na robu kazenskega prostora na tla položil Milanovega kapetana Massima Ambrosinija. Nič ni pomagalo, saj so vseeno povedli Rossoneri. Po kotu je eden najnižjih na igrišču, Brazilec Pato, v skoku preskočil veliko višjega Bačinovića in z glavo zabil za vodstvo Milana z 1:0. Palermo je do konca polčasa pokazal malo napadalnih ambicij, ena redkih strelov pa sta proti Christianu Abbiatiju sprožila ravno oba Slovenca, a sta njuna projektila od daleč obakrat končala v rokah veterana med vratnicama Milana. Polčas se je končal z 1:0 za AC Milan.

V 52. minuti je gostujoči trener Delio Rossi potegnil prvo potezo – iz igre je potegnil poškodovanega Javierja Pastoreja, v igro pa je po dolgem času prišel Fabrizio Miccoli. Prav legendarni napadalec je že čez nekaj minut izvajal prosti strel, z roko pa je žogo na poti proti golu več kot očitno ustavil Boateng, a je sodniška piščalka ostala nema.

Nato pa 63. minuta, ki bo šla naravnost v anale slovenskega nogometa: predložek z leve so pred Iličićem odbili branilci Milana, odbito žogo pa je na robu kazenskega prostora pričakal Bačinović in jo "iz prve" poslal po tleh mimo nemočnega Abbiatija za 1:1! Odgovor domačih bi bil skorajda bliskovit, saj je Clarence Seedorf stresel vratnico, nato pa odbito žogo v padcu poslal mimo vrat. Zato pa ni grešil do tedaj nevidni Zlatan Ibrahimović, ki je v 77. minuti izkoristil strel z enajstih metrov, po tem ko je prodirajočega Ambrosinija zrušil vratar Salvatore Sirigu. 2:1! Dvomov o zmagovalcu je bilo konec v 83. minuti, ko je Robinho podal v prostor proti Ibrahimoviću, ki je pretekel branilce in v sredino vrnil podajo Brazilcu, ki ni grešil. Rossonerom so šli na koncu na roko tudi rezultati z ostalih igrišč, saj so po porazu Lazia pri Ceseni (0:1) prehiteli Rimljane na vrhu lestvice.

Ostale tekme: poraz Handanovića in remi brez golov Cesarja, Inter še naprej v "minikrizi"
Tudi preostala slovenska reprezentanta Samir Handanovič in Boštjan Cesar sta na Apeninskem polotoku oddelala celotnih 90 minut. Handanovič je z Udinesejem gostoval pri Catanii (0:1) in igrišče zapuščal s sklonjeno glavo, tekma pa je imela tudi precej živčen finale, v katerem sta bila izključena dva nogometaša. Cesar je s Chievom mrežo še enkrat več ohranil nedotaknjeno, toda proti slabemu Bariju na domači tekmi to ni ravno dosežek za spominsko knjigo (0:0).

Nič bolje ne gre niti prvakom Interju, ki so z golom rezervista Diega Milita povedli v 76. minuti, a je njihovo vodstvo zdržalo vsega nekaj minut in Lecce se je vrnil z golom za izenačenje.

Lestvica:
1. AC Milan 23 točk

2. Lazio 22
3. Inter 20
4. Juventus 19
5. Napoli 19
...
8. Chievo 15
9. Palermo 14
...
12. Udinese 14
...
18. Cesena 11
19. Bari 9
20. Parma 8 (-1)

Italijanska liga, 11. kolo:

AC Milan : Palermo 3:1 (1:0)
Pato (19), Ibrahimović (77/11-m), Robinho (83); Bačinović (63)
Iličić in Bačinović (oba Palermo) sta odigrala celo tekmo.

Chievo : Bari 0:0
Cesar (Chievo) je odigral celo tekmo.

Catania : Udinese 1:0 (0:0)
Mascara (60)
RK: Ledesma (86/Catania); Pasquale (83/Udinese)
Handanovič (Udinese) je odigral celo tekmo.

AS Roma : Fiorentina 3:2 (1:0)
Simplicio (45), Borriello (51), Perrotta (77); Gilardino (69), D'Agostino (90)

Lecce : Inter 1:1 (0:0)
Olivera (79); Milito (76)

Brescia : Juventus 1:1 (0:0)
Diamanti (73); Quagliarella (71)

Cagliari : Napoli 0:0

Cesena : Lazio 1:0 (0:0)
Parolo (85)

Genoa : Bologna 1:0 (0:0)
Milanetto (81)

Četrtek, ob 20.45:
Parma – Sampdoria

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.